Acesta e noul Dodge Hornet, SUV-ul dezvăluit în SUA, cu substrat ingineresc de Alfa Romeo

18 August 2022, 10:43
Redacţia PiataAuto.md
Dodge are parte de un nou model în gamă, în forma unui SUV compact cu design ce aminteşte de muscle-car-urile mărcii la partea frontală, dar care ar vrea să-şi surprindă clienţii americani cu un spirit de condus peste aşteptări, datorită ingineriei de Alfa Romeo pe care o ascunde dedesubt.
La drept vorbind, modelul e o reinterpretare a SUV-ului italian Alfa Romeo Tonale, iar lansarea cu marcă Dodge e cât se poate de logică, odată ce ambele mărci fac parte din acelaşi grup Stellantis, iar un asemenea SUV nu şi-a putea adeveri existenţa doar cu emblemă Alfa Romeo, din cauza vânzărilor slabe ale mărcii italiene din ultimii ani.
Modelul cu emblemă Dodge debutează şi cu versiunea plug-in hibridă, într-o mişcare cât se poate de experimentală pe piaţa SUA, acolo unde Dodge nu e perceput, totuşi, ca o marcă asociată cu asemenea sisteme de propulsie. Totuşi, anume asemenea mişcări neaşteptate de public pot aduce uneori cele mai surprinzătoare rezultate. Aşa că noul Dodge Hornet în versiune hibridă poate parcurge circa 50 km pur electrici, având o baterie de 15,5 kWh, iar puterea cumulată a sistemului de propulsie se va situa la peste 285 CP. Acest sistem hibrid are un motor pe benzină de 1,3 litri şi un electromotor pe puntea spate, care livrează de unul singur 122 CP şi 250 Nm.
Pe lângă versiunea hibridă, Hornet va mai avea o motorizare turboaspirată simplă, cu 4 cilindri şi 2,0 litri, care va livra 265 CP.
Şi la fel de curios e că Dodge promite un soi de pachet de performanţă, numită „Head of Hive”, care va aduce 25 CP în plus, frâna standard Brembo şi ţevi de eşapament duble, însă toate astea vor fi oferite nu pe versiunea cu motor cu ardere internă simplu, ci pe cea plug-in hibridă!
Iar pe lângă aceste versiuni disponibile deja în serie, Dodge promite şi o linie de personalizări avansate pe viitor, prefaţată acum de DLH Concept.
Aşadar, se poate discuta mult despre cât de atraşi vor fi cei din America de Nord de noul Dodge Hornet, dar partea admirabilă e că Dodge încearcă acum să facă lucruri noi, în mare parte impredictibile, pe care multă vreme nu le-a făcut, stând prea amorţit.
Şi, la drept vorbind, gloria istorică a celor de la Dodge a venit tot în urma unor experimente aparent neînţelese şi nefireşti, care s-au dovedit a avea rezonanţă bună în rândul publicului. Noul SUV arată cu adevărat bine, şi, fiind construit pe o platformă de Alfa Romeo cu senzaţia specifică din volan, s-ar putea cu adevărat să impresioneze noi grupuri de cumpărători pentru Dodge, de care marca americană are cu adevărat nevoie pentru a evolua.
0
1,188
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!