Pentru a avea opţiunea de condus autonom FSD Tesla proprietarii vor trebui să plătească 15 mii dolari

24 August 2022, 11:21
Redacţia PiataAuto.md
Dacă până acum unele opţiuni super speciale din lumea auto ajungeau să coste 9-12 mii dolari, atunci ultima actualizare a sistemului de condus autonom al Tesla a adus şi o creştere semnificativă de preţ, până la 15 mii dolari. Atât vor trebui să plătească în plus, faţă de preţul maşinii, cei care îl vor bifa.
E curios că primele ipostaze ale sistemului erau vândute pentru 3.000 dolari, apoi au crescut gradual sub pretextul perfecţionării sistemului şi a schimbării tipurilor de senzori. În ultima perioadă, sistemul FSD ajunsese să coste 12.000 dolari, iar acum creşterea cu încă 3.000 a sistemului i-a făcut deja până şi pe cei mai mari fani Tesla să se întrebe dacă nu cumva preţul a întrecut orice limite raţionale, mai ales că multiple exemple (cazul tramvaiului şi cazul drumului de munte) demonstrează că acest sistem încă nu e capabil de condus cu adevărat autonom şi oricum trebuie urmărit din motive de siguranţă.
Elon Musk declarase anterior că adevărata valoare a sistemului FSD e undeva spre 100.000 dolari, nu în cost de producţie, ci în valoarea a ceea ce oferă, ca produs intelectual. Aşa că, se pare că şi pentru 15.000 dolari, proprietarii ar trebui să rămână impresia că au cumpărat ceva la preţ de chilipir.
0
1,082
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!