(VIDEO) În condiţii de secetă, Mercedes a creat camioane Unimog echipate cu sisteme captare, tratare şi transport al apei potabile în zone afectate

24 August 2022, 15:05
Redacţia PiataAuto.md
În acest an o mare parte a mapamondului se confruntă cu o secetă fără precedent, iar în Europa centrală ea e şi mai vizibilă. În Germania, până şi Rinul a ajuns la un nivel atât de jos, încât au ieşit la iveală ambarcaţiunile eşuate acum multe zeci sau chiar sute de ani. Iar această secetă a generat probleme de apă potabilă în unele regiuni mai îndepărtate şi mai lipsite de resurse naturale. În acest context, cei de la Mercedes au creat camioane Unimog dotate cu tehnologie Karcher Futuretech, capabile să ajungă spre surse izolate de apă, să capteze apa de acolo şi s-o trateze, transformând-o în portabilă şi să o transporte spre zonele care se confruntă cu deficienţă de apă.
Foto: Râul Rin, Germania, şi efectele secetei, vara anului 2022

Astfel, un camion compact Unimog cu benă, dar cu tracţiune 4x4, poate transporta în ea 3 instalaţii de captare şi filtrare a apei. Camionul poate înainte spre lacuri izolate din păduri, de exemplu, sau din munţi, şi cu o muncă a doi oameni şi un braţ mic de macara, descarcă instalaţii şi pe pune la treabă, captând apa şi curăţind-o. Aceste instalaţii Karcher filtrează atât de bine, încât pot transforma orice sursă de apă, chiar şi aparent murdară, în apă potabilă, lipsită de particule şi sigură la nivel microbiologic.
Fiecare instalaţie poate pompa şi curăţa 5.000 litri de apă pe oră, deci dacă ar lucra 24 ore în continuu, cele 3 instalaţii ale unui camion pot filtra 360.000 litri de apă. Camionul are şi o soluţie de a transporta apa în bena rămasă goală după descărcarea utilajelor. Dispune de un rezervor gonflabil, în care încap 5 tone de apă şi care poate fi umplu în 15 minute. Respectiv, cât instalaţii lucrează la filtrare acest camion, eventual ajutat de alte cisterne sau rezervoare, pot transporta apa către locul consumului.
Cei 360.000 litri de apă filtraţi în 24 de ore ajung, conform standardelor ONU, pentru 50.000 oameni aflaţi în lipsă de apă. Aşa că un singur asemenea camion poate fi o soluţie extraordinar de preţioasă în perioadele tot mai frecventă de secetă pe care le întâmpină planeta.
Vezi mai jos şi un video cu modul de operare a acestui camion Unimog. Poţi activa subtitre cu traduceri automate în limba dorită.
1
789
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!