(VIDEO) Întoarcere cu camionul pe o autostradă în Italia a unui şofer din Europa de Est şi a şefului său, pedepsită dur de poliţie

26 August 2022, 08:27
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia din Italia raportează despre un caz excepţional, în care un şofer de camion din Europa de Est a avut ideea neinspirată de a efectua o întoarcere direct pe autostradă, în apropierea unui tunel, punând în pericol major traficul din jur. Mai mult ca atât, la câteva ore diferenţă şi şeful său, la volanul unui BMW, a efectuat aceeaşi manevră în acelaşi loc.
Totul s-a produs în seara zilei de 23 august 2022, pe autostrada A10 din Genova. Şoferul de camion, ajuns în proximitatea tunelului, a decis să facă întoarcerea pe sensul invers, folosind o nişă lăsată în bariera separatoare a celor două sensuri din motive de siguranţă, pentru eventuale intervenţii în tunel. Nişa e proiectată la un unghi invers circulaţiei, tocmai pentru a nu admite întoarceri. Însă şoferul de camion s-a ambiţionat să folosească acel spaţiu îngust pentru a forţa întoarcerea, acroşând şi bariera. Inevitabil, totul s-a produs lent, timp în care traficul la viteză de autostradă a trebuit să frâneze brusc în faţa unui camion aflat perpendicular pe autostradă.
Pentru cei din sensul invers, apariţia camionului în câmpul vizual avea lor la sfârşitul unui tunel, după o curbă, fapt şi mai periculos pentru producerea unor accidente grave, eventual în lanţ.
Manevra a fost observată de angajaţii companiei care monitorizează autostrăzile, iar aceştia au informat poliţia, care a şi demarat o investigaţie operativă pentru a identifica locul aflării camionului. În scurt timp, însă, au observat un BMW care a efectuat aceeaşi manieră. Mai târziu s-a dovedit că şoferul BMW-ului e angajatorul şoferului de camion.
Poliţia a demarat planul de acţiune şi după ce a identificat locaţia în trafic a celor două maşini a implementat mecanisme de încetinire a traficului din faţa acestora, astfel încât echipajele de poliţie să le poată ajunge. În scurt timp, ambii şoferi au fost opriţi. Iar pedepsele au fost de o duritate excepţională, pe măsura pericolul provocat. Şoferul de camion s-a ales cu permisul retras şi o amendă de 8.000 euro, iar camionul a fost arestat pentru 3 luni, timp în care va sta în custodia statului italian, pentru a nu fi admis în circulaţie. Exact aceeaşi amendă şi pedeapsă a fost aplicată şi în raport cu şoferul de BMW. Iar pe lângă asta, poliţia a transmis dosarul şi la Procuratura Genova, care îi va cerceta penal pe cei doi pentru atac asupra siguranţei traficului pe drumurile publice.
Vezi în video-ul de mai jos manevrele celor doi şoferi.
1
6,178
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!