(VIDEO) Mercedes dă lecţii de gătit pentru şoferii de camioane şi recomandări pentru alimentaţie sănătoasă şi mişcare în pauzele din parcările de lângă autostrăzi

27 August 2022, 14:37
Redacţia PiataAuto.md
Şoferii de camioane din zilele noastre, mai ales cei din Europa, ajung adeseori să vadă doar parcările alăturate autostrăzilor şi, sub presiunea pauzelor scurte şi a unui program galopant ajung să se alimenteze tot mai nesănătos chiar şi după programul de zi şi să facă tot mai puţină mişcare, care să compenseze munca sedentară de la volan. Cei de la Mercedes s-au gândit să vină cu recomandări realiste pentru şoferii din zilele noastre, arătându-le cum pot să-şi gătească singuri mâncare sănătoasă în pauzele de program şi oferindu-le sfaturi de folosire a pauzelor fără a le diviza în 15 minute şi 30 minute, cum practică mulţi în prezenţi.
Practic, cei de la Mercedes au invitat un bucătar să gătească o mâncare simplă, dar sănătoasă, într-o parcare de camioane, folosind ingrediente care pot fi purtate mai mult timp în camion fără a se altera. Acesta a ales să facă spaghete boloneze vegetariene, folosind boabe de soia în loc de carne, tot din considerentul lipsei riscului de alterare, dar şi a necesităţi de a mai alterna alimentaţia.
Bucătarul a indicat toată lista de ingrediente, unele din ele ceva mai sofisticate, dar toate pot fi găsite aproape în orice supermarket. A folosit câte accesorii de gătit care pot fi cumpărate de orice şofer de camion, iar astfel, în câteva minute a preparat un prânz sănătos.
Teoretic, într-o pauză de 45 minute poţi prepara un asemenea prânz şi reuşi să-l şi savurezi. Iar dacă nu, şoferii ar putea să-şi extindă pauza de minim 45 minute la o oră, pentru că nu e interzis s-o facă.
Cei de la Mercedes mai dau şi recomandări de fitness elementar pentru şoferi în timpul acestor pauze, şi amintesc cât de important e păstrarea unui minim program de mişcare şi gimnastică în această profesie sedentară. Cert e că le recomandă şoferilor să nu lenevească şi să nu se lase ademeniţi de ideea soluţiilor rapide, precum un hot dog de la benzinărie, transformând acest tip de mâncare într-o alimentaţie constantă.
În mod ideal, şoferii ar trebui să aibă şi timp, şi banii necesari, pentru asemenea alimentaţie sănătoasă, precum cea recomandată de Mercedes în video de mai jos. Dar, cât de realizabile sunt acestei supoziţii şi recomandări în viaţa reală, ne pot spune doar şoferii profesionişti de camioane.
0
1,802
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!