(VIDEO) De ce Mercedes e atât de îndrăgit în Albania, încât e ţara cu cel mai mare număr de Mercedesuri pe cap de locuitor

21 Septembrie 2022, 19:51
Redacţia PiataAuto.md
Albania e o ţară cu oameni care îndrăgesc modelele Mercedes mai mult decât orice alt stat din lume. E o percepţie devenită un stereotip principal despre albanezi, dar e o percepţie formată din cifre statistice cât se poate de veridice. Chiar dacă în ultimii ani proporţia Mercedesurilor a mai scăzut, până şi în prezent, din cele 740.000 de automobile înmatriculate în ţară, 212.000 sunt Mercedes-Benz!
Deci, 28,6% din toate maşinile din ţară sunt Mercedes! Iar cândva această cifră depăşea şi 40%! Raportat la numărul populaţiei, de 2,83 milioane de locuitori, asta înseamnă 75 de Mercedesuri la fiecare 1.000 locuitori!
Majoritatea maşinilor Mercedes din Albania sunt de peste 10 ani. Se pot vedea o mulţime de E-Class-uri W211, W210, W124, C-Class W203, W204, nemaivorbind de S-Class-uri W140 sau chiar W126. Există şi cluburi de pasionaţi care au început a-şi trata maşinile ca bijuterii de colecţie, dar o mare parte din oameni continuă să exploateze aceste Mercedesuri vechi pur şi simplu pentru că reziste bine, inclusiv pe drumurile mai rele ale Albaniei.
Motivele se ascund şi în istoria Albaniei, care a avut un dictator care avea doar Mercedesuri în garaj, dar şi în rezistenţa şi confortul acestor maşini, cooptată cu imaginea lor de cândva.
Un jurnalist al Deutsche Welle a filmat un reportaj amplu despre această preferinţă specială a albanezilor pentru Mercedes, încercând să cuprindă cât mai multe aspecte şi să discute cu cât mai multă lume. În rezultat, video-ul pe care-l includem mai jos oferă o incursiune curioasă în această lume a Mercedesului în Albania.
0
41,198
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!