(VIDEO) O Mazda MX-5 Miata din 1990 are doar 2400 km parcurşi şi 32 de schimburi de ulei, iar acum e reîmprospătată pentru a fi vândută

6 Septembrie 2022, 14:47
Redacţia PiataAuto.md
Mazda MX-5, aşa cum o ştim noi în Europa, sau Miata, aşa cum i se zice peste ocean, e un model foarte apreciat de fanii maşinilor japoneze construite temeinic, dar păstrând lucrurile simple. Un pasionat din Long Island, SUA, însă, a cumpărat un exemplar de primă generaţie încă în 1990 şi din prima clipă l-a tratat ca un automobil de colecţie, continuând să-l trateze special timp de 32 de ani!
Maşina asta a adunat până azi doar 2.400 km, dar majoritatea au fost făcuţi doar pentru a o menţine viabilă. La început, în primele 3 luni de viaţă, proprietarul său a parcurs un pic peste 2.000 km, pentru a-i face rodajul şi a făcut şi primul schimb de ulei recomandat după rodaj.
După ce rodajul a fost complet, maşina a fost pusă la o păstrare cu un regim constant uimitor. La fiecare două săptămâni, această Mazda a fost pornită, pentru a-i menţine motorul viabil şi toate conductele în stare funcţională. La fiecare 6 luni, maşina era spălată, dar acoperişul n-a fost coborât niciodată! Iar o dată în an, chiar dacă nu mergea aproape deloc, maşina mergea la service-ul de schimb al uleiului, şi la o staţie de alimentare, parcurgând exact 4 mile, sau 6,5 km pe an! Şi chiar dacă motorul rula mai puţin de 10 km între schimburile de ulei, a fost oricum schimbat cu stricteţe, în fiecare an, maşina acumulând până azi 32 de schimburi de ulei, inclusiv schimbul iniţial de după rodaj!
Astfel, maşina a ajuns până azi într-o condiţie excepţional de bună, iar proprietarul său a decis că după 32 de ani de grijă incredibilă faţă de ea, e timpul să o vândă. A încredinţat-o unei companii specializate în maşini clasice, iar cei de acolo au decis s-o ducă la unul din atelierele de detailing pentru a o reîmprospăta profund şi la nivel estetic.
În rezultat, această Mazda MX-5 de 32 de ani vechime arată absolut excepţional, fiind foarte probabil cea mai bine păstrată maşină din generaţia ei, din întreaga lume. Preţul de vânzare încă nu a fost anunţat, dar cu siguranţă trebuie să fie unul care adevereşte efortul de 32 de ani al proprietarului său!
0
1,843
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!