Acesta e un camion clasic Mercedes de colecţie, cu aproape 900 mii km la bord, creat pentru transportarea maşinilor clasice

7 Octombrie 2022, 21:57
Redacţia PiataAuto.md
Camioanele clasice, de colecţie, sunt mai puţine şi mai rare pentru că şi oamenii care preferă să colecţioneze camioane sunt mult mai puţini la număr decât cei ce-şi cumpără autoturisme clasice. Dar acest camion Mercedes e un soi de camion clasic croit special pentru transportarea maşinilor clasice, ba chiar are toate facilităţile pentru o eventuală echipă de motorsport cu maşini de epocă sau pur şi simplu pentru un colecţionar care vrea să-şi ducă bijuteriile la destinaţie cu stil, şi abia acolo să-şi conducă maşinile, coborând din camion.
E un Mercedes din seria NG80, fabricat în 1980, deci acum 42 de ani. Şi are pe odometru aproape 900 mii km parcurşi. Pentru aceste camioane, însă, parcursul nu e foarte mare, pentru că ele puteau rezista şi 2-3 milioane.
Motorul e unul cu 6 cilindri, diesel, de 5,7 litri şi 168 CP, deci e şi relativ eficient în consum. Atât capul tractor, cât şi remorca, sunt vopsite în aceeaşi culoare, iar aceasta din urmă are loc pentru transportarea a două maşini de colecţie. A transportat în special Porsche-uri 911, dar pot încăpea şi alte maşini.
Remorca mai are şi o zonă de lounge şi paturi de dormit, care par foarte elementare după standardele moderne, dar care sunt bine păstrate şi pot fi încă funcţionale.
Cel mai probabil, un eventual cumpărător şi-ar putea dori o revopsire a camionului şi remorcii într-o paletă de culori retro diferite, mai potrivite stilului său. Şi doar cu culori diferite, acestui camion i-ar putea fi redat un aspect şi mai frumos. Iar modelul e apreciat până şi de colecţionarii de camioane, fiind considerat unul din modelele foarte reuşite la Mercedes.
Nu costă foarte puţin. Camionul e vândut în Belgia, dar e înmatriculat în Olanda, şi pe el se cer 35.000 euro.
Însă, în comparaţie cu preţul bijuteriilor pe care e creat să le transporte, e un preţ relativ neobservabil, plătit pentru a-ţi face apariţia într-un mod stilat la evenimente pentru pasionaţi de maşini clasice!
0
5,521
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!