Cu asfalt denivelat şi fără marcaje, dar cu semafoare smart pe traseul spre aeroportul Chişinău

24 Octombrie 2022, 08:38
Redacţia PiataAuto.md
Primăria Chişinău anunţă instalarea de noi semafoare inteligente la intersecţia bulevardului Dacia şi a străzii Băcioii Noi. Acestea pot număra vehiculele şi pot deduce intensitatea traficului din toate direcţiile intersecţiei, ajustând în rezultat timpii de semaforizare, pentru a fluidiza traficul. Asemena semafoare mai există deja la alte câteva intersecţii din oraş.
Imaginile publicate cu intersecţia care a fost semaforizată inteligent arată, însă, şi asfaltul denivelat din această regiune, dar şi lipsa marcajelor, care abia se mai fac văzute după ce au fost şterse. E unul din cele mai importante trasee de lângă Chişinău, or, acesta face legătura cu singurul aeroport internaţional din capitala Moldovei.
Totuşi, primăria anunţă că pe aici se vor efectua lucrări de creare a unor insule de siguranţă pentru pietoni şi de îndepărtare a staţiilor de transport public de intersecţie, prin urmare e posibil ca după aceste lucrări să fie reabilitat şi marcat şi carosabilul din zonă. Această intersecţie e una din cele mai periculoase din municipiul Chişinău, circa 70% din accidentele produse aici având asociat câte cel puţin un deces, conform statisticilor publicate de primărie.
0
1,553
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!