Divizia M de la BMW nu va trece la motoare mici de 4 cilindri, cum a făcut-o Mercedes-AMG, anunţă şeful acesteia

21 Octombrie 2022, 10:37
Redacţia PiataAuto.md
Mercedes-AMG a bulversat fanii atunci când a anunţat trecerea lui Mercedes-AMG C63 de la un V8 imens pe generaţiile W204 şi W205 la un motor de doar 4 cilindri în linie şi 2,0 litri cilindree pe generaţia W206, ajutat de electromotoare. Era clar că e o schimbare drastică ce semnifică şi un schimb de epoci, iar cât de inspirată a fost această idee rămâne de văzut în timp. Cei de la BMW M, însă, anunţă că ei nu vor merge pe această cale.
La o întrunire mare dedicată performanţei, ce a avut loc recent în Africa de Sud, şeful diviziei BMW M, Frank van Meel, a fost întrebat de jurnalişti despre posibilitatea ca modele BMW M să treacă în viitor la motoare similare de 4 cilindri, or, în prezent, până şi modelele M3 şi M2 folosesc motoare de 6 cilindri în linie. Şeful BMW a reacţionat cu o emoţie intensă, care a stârnit admiraţia fanilor: „Sper că e o întrebare retorică, pentru că sub nicio formă nu vom pune motoare de 4 cilindri pe modelele noastre de performanţă. Ştiu că alte companii o fac, dar noi nu o vom face”, a mai declarat şeful diviziei M.
Chiar şi atunci când a fost întrebat despre M3 E30 cu motor de 4 cilindri, acesta a spus că asta a fost în trecut, când maşinile erau mai uşoare, iar cerinţele de performanţă mai modeste. În zilele noastre, până şi un M2 e mai greu decât acel M3 clasic, prin urmare e nevoie de performanţă naturală sub capotă, pentru a-i imprima maşinii un caracter pe măsură.
În acelaşi timp, pentru cei pasionaţi de electrificare, şeful diviziei M de la BMW a amintit despre modelele pur electrice ale diviziei, lansate în ultimul timp.
0
1,318
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!