(VIDEO) Cum se conduce noua Microlino, maşina electrică lansată de un producător de trotinete din Elveţia, cu uşa în faţă, în stilul lui BMW Isetta de cândva

8 Octombrie 2022, 20:27
Redacţia PiataAuto.md
În luna iunie a acestui an, publicam o ştire în care anunţam că un producător de trotinete din Elveţia a creat primul său automobil electric, numit Microlino, automobil ce are uşa în faţă, după principiul folosit cândva de BMW Isetta. Intrasem atunci ceva mai profund în ingineria lui şi spuneam că maşina are doar 535 kg, fiind capabilă să transporte doi oameni. Ei bine, de curând producţia maşinii a luat start, iar protagoniştii unui canal de youtube specializat în maşini electrice au şi reuşit să exploreze noua maşină elveţiană.
Spuneam atunci că Mirolino e invenţia unui tată şi a doi fii - Wim, Oliver şi Merlin Ouboter, ir trotineta Micro, creată de ei, a fost probabil cea mai populară ani la rând, dacă nu mai mult de un deceniu, fiind un produs de-a dreptul emblematic de design. Acum, ei sunt convinşi că lumea auto a luat-o într-o direcţie uşor greşită cu maşinile electrice mari şi grele de 2-3 tone. E total nesustenabil, zic ei, maşinile ar trebuie să fie mult mai uşoare. Şi tocmai de asta au creat Microlino.
Maşina are un motor de 17 CP şi 90 Nm şi poate avea trei mărimi de baterii — de 6 kWh, 10,5 kWh şi 14 kWh. Cifrele de autonomie asigurare sunt de 95 km, 175 km şi 230 km. Iar asta înseamnă un consum excepţional de bun! Şi încă în iunie compania anunţa că are deja 30.000 de rezervări pentru maşinuţă, deşi preţul e de circa 15 mii franci elveţieni.
Aşadar, odată ce intră în producţia acum la fabrica elveţienilor din Torino, Italia, Microlino se află la o răscruce în care marea întrebare e dacă va putea să cucerească lumea. Cu 30 mii comenzi încă acum 4 luni, startul pare excelent. Designul pare unul excelent nu doar ca formă generală, ci şi ca un concept integru. Şi întrucât aceeaşi oameni au creat cândva o trotinetă care a fost cea mai dorită de generaţii întregi, poate aceiaşi copii care se dădeau cândva cu trotineta Micro vor avea acum, adulţi fiind, o afinitate sporită şi către maşina electrică Microlino?
Vezi o explorare detaliată a acestei maşini elveţiene în video-ul de mai jos.
1
4,555
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!