Honda mai pregăteşte o versiune a lui Civic Type-R, mai puternică şi mai axată pe timpii de circuit

13 Decembrie 2022, 10:49
Redacţia PiataAuto.md
Noua Honda Civic Type-R e abia scoasă de la cuptor şi abia creează primele impresii în primele teste, dar japonezii, împreună cu italienii de la JAS Motorsport cu care Honda dezvoltă maşini de curse de 25 de ani încoace, pregătesc acum o versiune şi mai puternică, de circuit, a noului model.
Creaţia se va numi Civic Type-R TCR şi va fi creată cu dedicaţie pentru circuite şi competiţii sportive, având ingineria ajustată pentru timpi minimi de circuit, la nivelul unei competiţii de motorport. Dar, deşi nu ştim câţi cai-putere va avea motorul, ştim că el va fi dezvoltat pe baza aceluiaşi 2,0 turbo actual, de pe Civic Type-R.
Maşina va avea o suspensie mai rigidă, o transmisie cu răcire avansată, dar şi frâne şi mai puternice. Pe lângă asta, rezervorul va avea sistem de umplere în regim de cursă, astfel încât noua Honda să poată aduce victorii în competiţiile adevărate. Cei de la Honda şi JAS Motorsport au avut colaborări similare şi în trecut, inclusiv cu Civic Type-R precedent. Iar noul model de circuit îşi va face debutul iniţial în America de Nord, în 2023, la competiţia IMSA Michelin Pilot Challenge. Marea intrigă a fanilor este acum să intuiască ce putere se va poate scoate din superbul motor de 2,0 litri turbo, de pe o asemenea maşină, axată pe performanţa supremă.
0
1,209
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!