O Tesla, surprinsă în Kiev cu un generator electric ataşat de ea

29 Decembrie 2022, 18:33
Redacţia PiataAuto.md
O Tesla a fost surprinsă ieri în traficul din Kiev cu un generator electric ataşat de ea, imaginea fiind publicată pe Twiitter fostul pilot de curse ucrainean Igor Sushko. Bineînţeles, generatorul electric serveşte pentru încărcarea maşinii electrice, or, în condiţiile în care elementele de infrastructură energetică din Ucraina sunt atacate de Rusia cu regularitate, iar electricitatea e oferită pe program în majoritatea oraşelor mari, prizele publice pentru încărcarea maşinilor electrice au fost limitate aproape în totalitate.
O asemenea imagine ar fi putut să ne amuze într-un context normal, însă nu şi în contextul războiului din Ucraina. Din păcate, războiul nu aduce decât regres în toate domeniile vieţii şi dacă acest proprietar de Tesla şi-a cumpărat maşina sa în vreme de pace, mizând pe infrastructura existentă de atunci, acum a rămas să se descurce cum poate. Şi cea mai bună soluţie pe care a găsit-o e un generator electric.

Asemenea generatoare livrează de obicei o putere de 5-7 kW, ceea ce înseamnă că încărcarea completă a unei Tesla ar dura vreo 10 ore şi mai mult. Dar, în condiţiile actuale ale Ucrainei şi asta e o soluţie care permite acestei maşini electrice să înainteze şi să asigure cel puţin un standard minim de viaţă cotidiană.
0
7,759
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!