(VIDEO) Dacia Logan MCV de primă generaţie devine Lada electrică în Rusia

27 Decembrie 2022, 11:24
Redacţia PiataAuto.md
Prima generaţie a Dacia Logan a fost produsă de mai mulţi ani în Rusia drept Lada Largus, încă din timpurile când Renault era acţionar la AvtoVAZ. Acum, însă, ruşii au prezentat versiunea electrică a acesteia, numită e-Largus, pe care anunţă că o vor produce în curând la AvtoVAZ şi despre care spun că e modelul electric rusesc cu cea mai mare cotă de componente locale.
Astfel, fosta Dacia Logan MCV a primit acum un electromotor de 150 CP pe puntea faţă, care va fi capabil să accelereze maşina în mai puţin de 10 secunde de la 0 la 100 km/h. Viteza maximă va fi limitată la 145 km/h.
Bateriile vor fi montate sub capotă, în locul ocupat anterior de motorul cu ardere internă, dar şi în locul rezervorului de benzină. Acestea vor fi litiu-ion şi vor avea o capacitate totală de 60 kWh, ceea ce ar trebui să le ofere o autonomie de 400 km în condiţii idealiste.
Maşina va păstra un volum de 560 litri al portbagajului şi va avea o sarcină utilă de 430 kg.
În designul exterior, maşina electrică nu se deosebeşte deloc de versiunea cu benzină, nici măcar la vreo grilă, iar pentru asta, cel mai probabil, există o explicaţie: prototipul de prezentare a fost construit pe baza unei maşini dotată cu motor termic iniţial, produsă încă înainte de sancţiuni. Şi asta întrucât, deşi planurile pentru o Lada Largus sună pompos, AvtoVAZ n-a putut pune în producţie nici versiunea cu motor pe benzină după plecarea celor de la Renault din acţionariat. Aşa că, cel mai probabil, versiunea electrică reprezintă mai degrabă o posibilă soluţie de a o putea produce în general, în lipsa motoarelor termice de la Renault. Chiar şi aşa, în contextul ultimului an, orice asemenea planuri viitoare anunţate solemn, venite din Rusia, trebuie tratate cu o doză implicită de prudenţă şi scepticism.
Deocamdată nu e clar dacă Renault a fost întrebat despre vreo permisiune în sensul producţiei de serie a lui Lada Largus. Vezi mai jos un scurt video de prezentare a noii maşini electrice.
0
7,877
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!