(VIDEO) O şoferiţă de camion din Polonia a fost invitată de Volvo să se convingă pe propria piele cum se munceşte cu un camion electric

15 Decembrie 2022, 13:18
Redacţia PiataAuto.md
Volvo e în prezent producătorul de camioane cu cel mai mare număr de modele electrice în producţia de serie, iar fabrica Volvo a integrat deja asamblarea camioanelor electrice pe aceeaşi linie cu camioanele diesel, ceea ce înseamnă aceeaşi cadenţă şi un număr mare de camioane posibile, spre deosebire de alţi producători, care mai fac asamblarea motoarelor electrice manual, după ce acestea sunt fabricate parţial pe linia normală. Pentru că pun un accent atât de mare pe camioanele electrice, cei de la Volvo vor să convingă şoferii că munca, cu aceste camioane electrice, e una plăcută şi viabilă. De curând, Volvo a invitat în Suedia o şoferiţă de camion din Polonia pentru a se convinge pe propria piele.
Iwona Blecharczyk lucrează şoferiţă de camion de 11 ani, iar de vreo 9 ani are şi un canal de YouTube în care-şi împărtăşea experienţa din munca sa. Acum 9 ani, era printre primele şoferiţe de camion care decisese să arate lumii cum se munceşte pe un camion, iar canalul său a devenit tot mai popular, în prezent ea fiind una din cele mai cunoscute şoferiţe. Totuşi, continuă să muncească pe camion în regim normal, pe lângă video-urile pe care le face. Camionul actual pe care munceşte e unul diesel, un Volvo FH-13, de 460 CP. Iar cei de la Volvo au vrut să-i arate cum ar putea fi munca la volanul unui camion electric.
În cadrul unei campanii în care mai mulţi şoferi de Volvo au putut aplica, aceştia au desemnat-o pe ea şi au invitat-o în Suedia, oferindu-i iniţial şansa de a munci cu un Volvo FMX Electric, într-o carieră adevărată. Mai mult ca atât, camionul e unul din cele două electrice care muncesc în regim cotidian în această carieră, prin urmare e un camion cu parcurs, cu mulţi kilometri adunaţi pe bord. Şoferiţa din Polonia a aşteptat să-i fie încărcat camionul, după care a şi făcut livrarea normală.
A trebuit să fie învăţată să-l pornească, pentru că nu e deloc obişnuită cu camioanele electrice, dar impresiile acesteia s-au dovedit a fi cât se poate de bune, deşi spune că mulţi colegi de-ai ei nici nu consideră camioanele electrice drept camioane adevărate.
Ulterior, cei de la Volvo i-au oferit şi posibilitatea de a munci fiind antrenată într-o livrare de distanţă lungă, până dincolo de Cercul Polar. Doar că de această dată nu i-au mai oferit un camion electric, cum ar fi fost intrigant şi firesc, ci i-au dat tot un camion diesel clasic, cu cap tractor şi remorcă.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,991
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!