(VIDEO) Tesla a inaugurat cea mai mare centrală de baterii Megapack în Europa

12 Decembrie 2022, 12:48
Redacţia PiataAuto.md
Tesla tocmai a inaugurat în Lessines, Belgia, cea mai mare centrală de baterii Megapack de pe continentul european. Centrala presupune 40 de baterii uriaşe, fiecare de dimensiune similară unor containere, care vor stoca energie pe parcursul zilei şi nopţii, în orele de solicitare minimă, şi o vor reîntoarce în reţea în orele de solicitare maximă.
Centrala înlocuieşte un generator pe bază de turbină, construit în acelaşi loc încă în anii 1950, care consuma mult şi era zgomotos pentru locuitorii din jur. Rolul lui era unul similar, de pornire în orele de solicitare maximă a reţelei.
Noua centrală Tesla din Belgia poate asigura o putere de 50 MW, livraţi în reţea, ceea ce, la scara Moldovei, de exemplu, ar însemna între 5% şi 6,5% din întreaga putere necesară la nivel de ţară în orele de consum maxim, conform datelor expuse într-un articol recent de analiză a sistemului electric al Moldovei şi soluţiile posibile pentru acesta. Capacitatea de stocare a centralei Tesla din Belgia e de 100 MWh de electricitate.
Vezi mai jos şi un video publicat de Tesla cu noua centrală din Belgia.
0
2,472
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!