Audi a câştigat un proces de judecată împotriva producătorului chinez Nio, pe motiv că denumirile modelelor ar fi prea asemănătoare

20 Ianuarie 2023, 11:58
Redacţia PiataAuto.md
Nio e un producător de maşini electrice din China, modelele cărora se poziţionează într-o ierarhie mai superioară a ingineriei şi confortului, cu autonomii mai mari şi preţuri pe măsură. Modelele sale au o nomenclatură de genul ES6 sau ES8 şi s-au lansat deja în mai mult ţări europene. Audi, însă, i-a acţionat în judecată pe cei de la Nio încă în 2021, iar acum curtea regională din Munchen a dat verdictul în acest proces, găsindu-i vinovaţi pe cei de la Nio.
Mai exact, Audi a argumentat că denumirile ES6 sau ES8 şi întregul sistem de numire a modelelor e prea asemănător cu modelele sportive de la Audi, gen S6 sau S8, iar oamenii ar putea percepe denumirea ES6 ca o evoluţie electrică a lui Audi S6, şi în mod similar cu ES8 şi Audi S8. Curtea a decis că denumirile celor de la Nio sunt diferite, însă prea asemănătoare, întrucât doar litera E nu e suficientă pentru a le distinge şi a nu crea confuzie.
Decizia instanţei din Munchen nu e finală, însă, pentru că producătorul chinez e aşteptat să depună un apel. Totuşi, această decizie impune deja interzicerea publicităţii în Germania pentru aceste modele Nio, iar directorul Nio urmează să primească o amendă de 250.000 euro sau până la 6 luni de închisoare. În lumina unui asemenea verdict, e de aşteptat că Nio îl va contesta. Audi, însă, a salutat deja decizia instanţei, declarând că denumirea modelelor sale sunt de o importanţă dominantă şi trebuie protejate comprehensiv.
1
9,476
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!