Şoferii din Chişinău relatează despre carosabil alunecos şi în condiţii de creştere a temperaturilor, Exdrupo a spălat străzile astă noapte

18 Ianuarie 2023, 10:27
Redacţia PiataAuto.md
Ultimele două zile au adus o încălzire a vremii, dar şoferii din Chişinău, în număr mare, au relatat în mediul online despre un fenomen neobişnuit, în care carosabilul de pe mai multe străzi ar fi mult mai alunecos decât de obicei, chiar şi în condiţii de creştere a temperaturilor aerului. Aceştia suspectau că motivele s-ar ascunde în vreun material antiderapant diferit pe care l-ar fi aplicat regia Exdrupo şi care acum ar genera situaţii periculoase pe drum.
Mulţi dintre cei care au indicat asemenea simptome spun că la frănări un pic mai intense, roţile derapează imediat, cu includerea sistemului ABS. „N-am auzit sistemul ABS să funcţioneze atât de des ca în ultimele zile niciodată” — relatează unul dintre şoferi în grupul GBM.Moldova, iar în comentarii există şi şoferi care spun că n-au observat simptomul, dar majoritatea, totuşi, confirmă fenomenul. Asemenea impresii au fost dezvăluite şi pe alte grupuri şi platforme online.
Astă dimineaţă, regia Exdrupo a raportat despre spălarea cu apă a mai multor străzi din Chişinău pe parcursul nopţii, o operaţiune care nu se prea făcea pe timp de iarnă anterior. Dat fiind că aceste curăţări au avut loc, am contactat regia Exdrupo pentru a afla motivul lor şi a-i întreba dacă în acest an s-a aplicat vreun material antiderapant diferit din alţi ani.
Cei de acolo au spus că materialul folosit a fost doar pe bază de sare şi nisip, fără alte soluţii care n-ar fi fost folosite în alţi ani. Iar decizia de spălare a străzilor a avut un caracter mai degrabă de profilaxie şi curăţenie, după cum ne-a declarat directorul tehnic al Exdrupo.
0
1,664
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!