(VIDEO) Cum sună un camion Scania cu capotă şi motor V8 sub ea, echipat cu un sistem de eşapament direct

12 Ianuarie 2023, 16:01
Redacţia PiataAuto.md
Pasionaţii de camioane se împart în două mari categorii, cei care preferă camioanele cu cabina amplasată peste motor şi cu un aspect relativ plat al părţii frontale pe de o parte şi cei care preferă camioanele cu capotă proeminentă şi spaţiul cabinei care începe abia după capotă. Există chiar şi producători ce şi-au conceput camioanele atât de modular, încât acelaşi model şi aceeaşi cabină poate fi folosită în ambele configuraţii, lângă ea putând fi ataşat compartimentul frontal al motorului pentru versiunile cu capotă. Aşa e în cazul Volvo, de exemplu. Scania, însă, nu produce decât modele cu cabină plată, amplasată peste motor.
În prezent, există percepţia că în America de Nord sunt preferate camioanele cu capotă, iar în Europa — cele fără capotă. Şi e o percepţie adevărată, dar n-a fost întotdeauna aşa. Au existat decenii la rând când în SUA existau foarte multe modele „cabover”, cum erau numite acolo, iar în Europa au fost timpuri când dominau cele cu capotă. Ei bine, acum însă tabloul e altul, dar până şi în Europa există câteva companii care pot aplica modificări camioanelor, astfel încât acestea să se transforme în camioane cu capotă. Una din aceste companii e Vlastuin din Olanda, iar cei de acolo modifică mai multe mărci de camioane.
Camionul de mai jos e modificat tot de ei şi e un Scania dotat cu motor V8 tipic pentru camioanele de top din gama producătorului suedez. Acesta are 580 CP şi scoate un sunet frumos şi în regim standard, însă proprietarii acestui camion, o companie din Irlanda, au decis să-l echipeze cu un sistem de eşapament ce poate fi deschis direct.
Iar această setare îi pune într-un accent acustic fascinant sunetul acestui motor V8. Acesta ajunge să sune aproape ca un muscle-car când e turat!
Şi, la drept vorbind, camionul mai şi arată ca un muscle-car în rândul camioanelor! Nu ştim cât de plăcută în condus e asemenea Scania cu capotă în faţă, dar e cert că sunetul de V8 de face auzit şi la interior, la fel de tare. Vezi în video-ul de mai jos cum sună această Scania V8 cu asemenea eşapament.
0
1,264
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!