(VIDEO) Încă un şofer din Chişinău care merge spre un pieton pe trecere fără a privi în faţa sa şi-l evită în ultimul moment

17 Ianuarie 2023, 08:25
Redacţia PiataAuto.md
E un fapt confirmat şi de statistica poliţiei că în ultimele săptămâni în Moldova se atestă o creştere alarmantă a numărului de accidente grave cu pietoni, iar motivele sunt multiple, de la infrastructura rutieră până la încălcările admise de şoferi. Şi în câteva video-uri publicate în ultima perioadă s-a remarcat de mai multe ori un fenomen, acel al unor şoferi care par pur şi simplu să nu privească la drum, nici măcar în preajma trecerilor de pietoni, şi observă pietonii sau maşinile care au oprit la trecerile de pietoni prea târziu.
Văzând aceste situaţii, e greu să înţelegi cum ar putea un şofer să nu privească atât de mult timp la drum, încât efectiv să se îndrepte spre o maşină sau spre un pieton fără intenţia de a-l ocoli sau frâna şi reacţionează abia în ultima clipă, când poate fi prea târziu. O fi telefoanele de vină, sau altceva, e greu de spus, dar e cert că o parte din situaţiile grave din ultimul timp au avut şi această componentă. Un video filmat la 13 ianuarie şi publicat ieri seară arată încă un şofer din Chişinău, în exact aceeaşi ipostază, într-o situaţie care avea toate şansele să mai devină un accident grav în statistica acestei perioade.
Totul se întâmplă pe şoseaua Hânceşti, din apropiere de Chişinău, acolo unde şoferul unei Toyota circulă pe banda stângă şi, deşi se apropie de o zebră unde pietonul traversa deja, iar banda de alături de Toyota era liberă şi vizibilitatea completă, şoferul nu reacţionează în vreun fel şi se îndreaptă spre pieton. Abia când pietonul ajunge efectiv în faţa maşinii şi reacţionează el, oprindu-se şi dând înapoi, şoferul reacţionează şi face o manevră de evitare. Însă, dacă nu reacţiona pietonul, nici manevra de evitare nu ar fi fost suficientă.
Vezi totul în video-ul de mai jos.

Sursa video: Telegram / StopHam Moldova
0
1,665
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!