Istoria curioasă a unui BMW Z1 din 1990, care are 999.997 km pe odometrul său, deşi a parcurs doar 2 km în 33 de ani

8 Februarie 2023, 21:33
Redacţia PiataAuto.md
Acum câteva zile un pasionat şi colecţionar de BMW a cumpărat la o licitaţie din Franţa un BMW Z1 bizar, care are 999.997 km indicaţi pe odometru său. Aparent, asta ar însemna că maşina are aproape 1 milion de kilometri parcurşi, dar nu e aşa. Fiind fabricată în 1990, maşina a parcurs doar 1,9 km în întreaga sa istorie!
Maşina a fost cumpărată de pilotul Jens Winther, renumit pentru participările în cursele Le Mans. Maşina i-a fost livrată la 23 februarie 1990. De atunci şi până astăzi, acest BMW a fost condus doar de 2 ori, având 2 proprietari, iar distanţa totală parcursă a fost de sub 2 km. Marea întrebare, fireşte, e care ar fi explicaţia pentru cifra de 999.997 km de pe odometrul. Iar răspunsul e cât se poate de curios.
Se pare că în acea perioadă, la maşinile care aveau valoare de colecţie, precum acest Z1, care a fost produs doar în 8.000 exemplare, BMW seta odometrul la circa 999.996 km din fabrică, cu ideea că uzina şi dealerii vor parcurge cei vreo 3-4 km în etapa de scurte testări şi pregătiri de vânzare, astfel încât maşina să fie livrată clientului cu 000.000 km pe bord.
Din motive neclare, acest exemplar n-a făcut cei 3-4 km şi a fost livrat cu o cifră bizară pe odometru către pilotul Le Mans. Şi, întrucât acesta l-a păstrat practic nemişcat în garaj, cifra de pe odometru s-a păstrat şi a devenit un element curios al acestei maşini. Şi se pare că nici cel de-al doilea proprietar n-a vrut să meargă prea mult cu acest BMW, ţinând să menţină cifra de pe odometru aşa încât să nu ajungă la 000.000 km.
Acum, însă, maşina asta a fost vândută la licitaţie şi a fost cumpărată de un nou proprietar, care a plătit 86.250 euro pe ea. Va decide oare acest proprietar să meargă, în sfârşit cu ea, astfel încât să treacă de 000.000 km şi să o savureze liber mai departe? Sau va parcurge şi el 1 km în 15 ani, şi o va vinde mai departe cu 999.998 km? E greu de spus, dar, dacă alegi să nu ajungi la 0, înseamnă că trebuie să ţii acest superb BMW doar ca o piesă de muzeu, practic, fără să-l poţi savura.
Şi ar fi păcat, oarecum. Or, maşina e echipată cu un motor de 2,5 litri, cu 6 cilindri în linie. Şi mai legendară a poziţia sa de condus şi renumitele uşi retractabile în podea. O bijuterie de model BMW, deci, care-l va ţine în suspans pe proprietarul său. Acum e singurul cu asemenea cifră pe odometru. Dacă parcurgi măcar încă 3 km cu el, povestea sa unică i se risipeşte. Grea decizie pentru un fan BMW, care a plătit 86 mii pe el!
0
7,035
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!