Şoferul care a provocat accidentul cu cei doi copii biciclişti la Stăuceni avea permisul suspendat, aparent pentru condus anterior în stare de ebrietate

25 Februarie 2023, 10:32
Redacţia PiataAuto.md
Ieri, toată Moldova a rămas profund îndurerată de vestea că pe patul de spital încetat să mai bată inima unuia din cei doi copii de 12 ani, biciclişti echipaţi corespunzător, care au fost loviţi de un Opel trei zile în urmă pe traseul de lângă Stăuceni. Şoferul acelui Opel ieşise la o depăşire pe banda dreaptă spre acostament, unde a şi lovit cu viteză cei doi biciclişti, maşina oprindu-se la câţiva zeci de metri depărtare de locul impactului. Medicii au intervenit imediat şi au transportat ambii copii la spital, unul suferit o intervenţie chirurgicală, iar celălalt fiind în comă, din care, din păcate, nu a mai ieşit, iar ieri acesta s-a stins din viaţă. Între timp, însă, au apărut noi informaţii revoltătoare despre şoferul care a provocat acest accident.
În spaţiul public au apărut comentarii, iar noi am primit şi mesaje directe, care ne spuneau că şoferul Opelului, avea permisul de conducere suspendat în momentul accidentului, pentru condus anterior în stare de ebrietate. Ştim că şoferul a fost arestat la locul accidentului de poliţie, iniţial pentru 72 de ore, iar ulterior i s-a prelungit termenul de arest preventiv. Însă informaţia despre faptul că acesta nici măcar nu avea permis e atât de revoltătoare, încât am contactat azi dimineaţă poliţia pentru a verifica dacă aceste informaţii sunt veridice.
Poliţia a revenit cu un răspuns şi NE-A CONFIRMAT, şoferul avea permisul de conducere suspendat în momentul accidentului şi nu avea dreptul să conducă un automobil! Am vrut să specificăm exact dacă permisul a fost retras pentru condus anterior în stare de ebrietate, însă poliţia s-a limitat în a specifica exact pentru ce i-a fost suspendat permisul, menţionând „încălcări ale regulamentului de circulaţie rutieră”.
Totuşi, confirmarea oferită de poliţie aduce un detaliu revoltător în acest accident, în care viaţa unui micuţ a fost luată de şofer, nu doar iresponsabil, dar care nici măcar nu avea dreptul de a urca la volan, după ce poliţia l-a lipsit anterior de dreptul de a mai conduce maşini! E o circumstanţă agravantă, care face necesară aplicarea pedepsei maxime prevăzute de lege. Însă, nici măcar asta nu-l va aduce înapoi pe băiatul de 12 ani, inima căruia a încetat să mai bată. E greu de cuprins prin sentimente umane durerea imensă a acestei familii, mai ales că, după cum au anunţat public, familia a mai pierdut anterior un copil de o lună şi un alt copil, născut cu dizabilităţi, pentru viaţa căruia părinţii au luptat până la vârsta de 18 ani, cât acea copilă a putut să reziste. Cei doi părinţi îi mai aveau pe Sofia şi Valerian, doi copii minunaţi, Valerian, băiatul de 12 ani, devenind campion la ciclism în Moldova! Acum, cei doi părinţi l-au pierdut pe cel de-al 3-lea copil al alor din cauza unui şofer căruia i se interzisese să mai urce la volan şi care a neglijat până şi această interdicţie. E o tragedie inimaginabilă pentru această familie. E o tragedie pentru întreaga noastră societate, care nu am putut-o preveni.
Foto: Valerian, ţinându-şi titlul de campion al Moldovei la ciclism în mână.

Odihneşte-te în pace, copile, şi iartă-ne societatea...

UPDATE 12:20: Din surse oficiale, dar cel care ne-a transmis informaţia a rugat să-i păstrăm anonimatul, ni s-a confirmat: şoferul avea permisul de conducere suspendat anume pentru că fusese prins anterior conducând în stare de ebrietate.
0
3,165
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!