(VIDEO) Cum arată garajul unui pasionat de maşini japoneze din anii 90 şi două Mazda RX-7 pe care le deţine

24 Februarie 2023, 19:31
Redacţia PiataAuto.md
Se zice adeseori că industria auto japoneză şi-a atins vârful pasiunii în ingineria sa în anii 90, când lansa creaţii fascinante pe bandă rulantă, aproape toţi producătorii niponi având pe atunci modele create din profundă pasiune auto, care nu costau foarte mult în achiziţie, dar ofereau şi performanţe decente, şi mai ales o savoare în condus şi o agilitate pe care mulţi alţi producători nu putea s-o ofere. În SUA există un pasionat atât de îndrăgostit de modelele japoneze din ace perioadă, încât are o întreagă colecţie de maşini din acea perioadă şi un garaj de vis.
Acesta, cunoscut pe YouTube cu numele TJ Hunt, deţine şi Nissan-uri, şi Toyota, ba chiar şi un BMW modern, dar acesta din urmă e mai degrabă o excepţie. Iar două dintre bijuteriile sale sunt ambele Mazda RX-7, maşina cu motoare rotative Wankel, care au rămas legende şi pentru acest motor unic, şi pentru felul în care sunau, şi pentru plăcerea în condus.
În garajul său, însă, toate maşinile sunt modificate şi personalizate departe de forma lor de stoc, şi asta pentru că aceste maşini de chemau inevitabil să le modifici şi să le explorezi performanţele avansate. Şi era o adevărată plăcere şi întregul proces de modificare a lor.
Autorul unui alt canal de YouTube, specializat în filmări cinematice, de atmosferă, a fost de curând în vizită la pasionatul de maşini japoneze, pentru a capta ambianţa de acolo, dar şi pentru a fi martorul ieşirii cu cele două Mazda RX-7 din garaj.
Se poate auzi sunetul demenţial al acestor motoare clasice japoneze, se poate simţi pasiunea şi efortul enorm depus în acel garaj. Şi poate că unii ar spune că nu sunt maşini absolut originale, deci nu se încadrează în canoane, dar tocmai asta era magnetismul acestor maşini japoneze din anii 90, ele te atrăgeau, oferindu-ţi libertatea de a le modifica aşa cum ţi-ai fi imaginat, sau cum ţi le-ai fi configurat într-un joc video, simţindu-te un pic ştrengar, şi adorându-le cu toată fiinţa.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,852
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!