(VIDEO) Ieşiri pe contrasens peste linia dublă, după altul, a unor şoferi pe o stradă din Chişinău

28 Februarie 2023, 11:06
Redacţia PiataAuto.md
Linia dublă continuă nu lasă loc de interpretări, de obicei, semnificând o interdicţie clară de a ieşi pe contrasens şi fiind aplicată pe străzi ce au cel puţin două benzi pe fiecare sens. Totuşi, strada Vissarion Belinski din Chişinău pare să fie scena unui fenomen în care ieşirea pe contrasens şi depăşirea coloanei de trafic se repetă mult prea des.
Un şofer care a nimerit în traficul de pe această stradă ieri dimineaţă a rămas consternat de numărul mare de şoferi care au tot continuat să iasă pe contrasens şi să-i depăşească pe ceilalţi. „De parcă linia dublă ar fi doar cu caracter de recomandare”, spune acesta, făcând aluzie la taximetristul care a devenit renumit în Chişinău după ce-i spunea pasagerului că indicatoarele de dirijare a circulaţiei pe benzi nu sunt obligatorii de respectat, având doar rol de recomandare.
Ei bine, în acest caz câţiva dintre şoferi par nu să depăşească traficul, ci să vireze pe unul din drumurile mici spre stânga, pe strada Maria Tănase, şi o fac cel mai probabil pentru a ieşi la străzile Ştefan Neaga sau Eugen Coca şi a ocoli traficul intens din faţă. Adeseori spunem că atunci când o anumită încălcare se repetă în zeci şi sute de cazuri pe zi, e un fenomen, cauza căruia trebuie căutată. Iar aici cauza pare să fie congestionarea excesivă a traficului pe strada Ion Creangă din cauza benzii de transport public, fără prea multe alternative mai fluidizate, precum strada Vasile Lupu. În rezultat, deplasarea dinspre Buiucani spre alte sectoare poate fi extrem de anevoioasă în orele de vârf, iar şoferii ajuns să caute asemenea căi pe drumuri interioare mai scurte. Nu e nicidecum o justificare pentru ieşirea pe contrasens şi ignorarea liniei duble, fireşte. Dar situaţia ar merită analizată în ansamblu.
Vezi totul în video-ul de mai jos.

Sursa video: Telegram / automobil_md
0
2,235
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!