(VIDEO) Un microbuz cu pasageri într-o depăşire neregulamentară, salvat de şoferul unui camion de la un accident frontal la Drochia

14 Februarie 2023, 10:07
Redacţia PiataAuto.md
Se presupune că transportul de pasageri trebuie să implice o atitudine cu şi mai multă responsabilitate din partea şoferului, pentru că transportă oameni, în număr mare, de vieţile cărora răspunde în acel moment. Cândva, să transporţi pasageri însemna să te strădui întotdeauna să eviţi porniri bruşte şi opriri prea pronunţare, nemaivorbind de evitarea unor situaţii periculoase. Un caz surprins de o cameră de bord ieri la Drochia, însă, arată o cu totul altă atitudine a unui şofer de microbuz faţă de propria viaţă şi faţă de vieţile celor pe care-i transportă.
Circulând pe traseul R12 din Donduşeni spre Drochia, şoferul de microbuz a ieşit la o depăşire neregulamentară, interzisă de marcajul de pe traseu, dar periculoasă şi din cauza curbei, care nu oferea vizibilitate.
Totuşi, şoferul de microbuz a insistat să-l depăşească şi pe autorul filmării, şi pe camionul din faţa sa, într-o depăşire dublă. Doar că din faţă, pe contrasens, circula regulamentar un automobil, iar microbuzul se îndrepta astfel spre un impact frontal iminent, mai ales că drumul avea barieră în acea zonă şi nu permite ieşirea pe acostament. Şoferul de camion a fost cel care a reacţionat repede şi a frânat, creând astfel spaţiul minim ca microbuzul să se poată strecura şi să poată evita accidentul frontal. Frânarea a fost intensă, până la o viteză de circa 32 km/h, încât camionul s-a destabilizat un pic, dar a manevra şoferului de camion a fost cea care salvat situaţia în acest caz, alături de o frânare şi din partea şoferului de Skoda şi a autorului filmării.
Vezi totul în video-ul de mai jos.

Sursa video: Facebook / grupul Accidente rutiere Republica Moldova
0
4,513
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!