O remorcă bizară a unui camion s-a răsturnat pe centura Comratului din cauza vântului lateral

28 Martie 2023, 16:08
Redacţia PiataAuto.md
Vântul puternic de azi a pus dus nu doar la doborârea unor copaci, ci şi la răsturnarea unei remorci de camion pe centura de ocolire a oraşului Comrat din Moldova. De vină ar fi vântul lateral, însă o privire mai atentă la construcţia remorcii ne face să ne întrebăm cum de o asemenea remorcă a putut fi admisă să circule pe drumurile publice, fiind şi înmatriculată.
Problema e că remorca are dimensiuni mari, atât în lungime, cât şi în înălţime, însă tot acest volum mare al remorcii e susţinut de o construcţie firavă, care stă pe 6 roţi de autoturism. Acestei roţi nu au niciun fel de suspensie pe ele, fiind fixate de elemente sudate de structură, deci singura amortizare a remorcii era asigurată doar de anvelope, iar singurele puncte de susţinere pe asfalt a remorcii uriaşe erau punctele de contact, de circa 19 cm lăţime, a celor 6 anvelope cu solul. Nu există nici măcar o punte care să aibă roţi duble, nemaivorbind de roţi mai late sau de dimensiuni mai mare, de camion.
Nici elementul de ataşare a remorcii de camion nu e mai solid. Acesta are un diametru atât de subţire, încât pare potrivit pentru o remorcă mică de maşină, nicidecum pentru o remorcă de camion. Aparent există frâne, dar cât de bine funcţionau acestea — e greu de spus. Totuşi, aici problema principală vine din dimensiunile mari ale remorcii, puse pe o structură nepermis de mică, fără a putea garanta siguranţa acesteia în trafic, nu doar în cazul unor vânturi laterale, ci şi orice altă manevră extremă.
Din fericire, astăzi această remorcă s-a răsturnat când pe contrasens nu era o altă maşină. Ce s-ar fi putut întâmpla dacă acolo circula cineva, e uşor de imaginat.
0
2,191
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!