(VIDEO) Încărcarea completă a unui Hummer EV la priza de acasă poate dura peste o săptămână, după cum indică acest exemplar din SUA

2 Martie 2023, 12:18
Redacţia PiataAuto.md
Hummer EV e un model electric renumit deja pentru greutatea uriaşă pe care o are, de 4,5 tone la gol, doar bateria sa cântărind mai mult decât o întreagă Honda Civic, de exemplu. În schimb, bateria are aproape 250 kWh de capacitate totală, dintre care 212,7 kWh sunt utilizabili. Bateria e atât de mare, încât la puţini proprietari le poate veni ideea de a o încărca de la o priză simplă de acasă. Totuşi, un youtuber proprietar de Hummer EV, a încercat să conecteze un Hummer EV cu bateria sa la 49% încărcată la priza sa de acasă, pentru a vedea cât timp ar fi nevoie să stea la încărcare.
Dacă la o priză fast charge Hummer EV poate accepta o putere de până la 350 kW, iar astfel îşi încarcă bateria în mai puţin de oră, atunci la conectarea prizei de acasă situaţia e cu totul alta. Maşina a fost conectată la priză duminică dimineaţa şi i-a indicat proprietarului că-şi va încărca bateria de la 49% la 100% până vineri seara, la ora 08:15. Deci, peste cinci zile complete pentru a încărca jumătate de baterie, iar asta înseamnă că încărcarea măcar de la 20% la 100% ar dura cu siguranţă mai mult de o săptămână în acest caz.
Dacă facem un calcul simplu, 51% din cei 212 kWh utilizabili înseamnă 108 kWh. Împărţim la 5 zile, înseamnă câte 21 kWh pe zi, împărţind la 24 ore înseamnă sub un KW putere medie trasă din priză. O parte din explicaţia pentru o putere atât de mică se ascunde, cel mai probabil, în tensiunea de 110-120 volţi pe care o are SUA în reţelele sale obişnuite. În cazul unei case la sol din regiunea noastră, maşinile electrice pot trage cu uşurinţă o putere de 2-3 kW din reţea. Deci, timpul de încărcare a unui Hummer EV cu baterie de 212 kWh utilizabili, de la 20% la 100%, ar fi mai mic. Puterea necesară pentru a fi pusă în baterie de la 20 la 100% ar fi de 170 kWh, iar la 2 kW putere medie ar însemna 85 ore, sau 3 zile şi 16 ore. La 3 kW putere, ar însemna 2 zile şi 8 ore. Dacă mai adăugăm şi eventuale pierderi sau scădere a vitezei de încărcare, ajungem la 3-4 zile în condiţiile ţării noastre.
În SUA, însă, acest Hummer EV cu bateria la jumătate l-a anunţat pe proprietar că, deşi acum e duminică, poate veni după el tocmai vineri.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,672
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!