(VIDEO) O Skoda Yeti de acum 10 ani se duelează departe de asfalt cu un Mercedes-AMG G63 modern

10 Martie 2023, 12:58
Redacţia PiataAuto.md
Mercedes-AMG G63 a fost dintotdeauna capabil în offroad, datorită esenţei pe care o G-Class, a articulaţiei suspensiilor, a puterii motorului şi a diferenţialelor blocabile. Dar de multe ori în offroad o maşină mai ieftină şi mai uşoară se poate descurca mai bine doar pentru că nu ţi-e atât de frică s-o zgârii sau pentru că poţi să-i faci mici modificări la scuturile inferioară fără a-ţi fi frică că strici ceva prea scump. Ei bine, o Skoda Yeti 4x4 de acum 10 ani tocmai a demonstrat că poate fi, în esenţă, cam la fel de bună ca un G-Class în offroad.
Sigur, duelul a fost unul cu mult subiectivism, G-Class avea anvelope de vară, Skoda era mai pregătită, dar aceasta din urmă nu costa nici a 10-a parte din cât costă un G63 AMG, prin urmare avea avantajul simplităţii. Şi cântărea cu 1 tonă mai puţin.
Skoda a fost, astfel, mai curajoasă în abordarea denivelărilor în viteză mai mare, a rampelor şi a fost penalizată doar pentru că sistemele sale electronice n-au făcut-o să coboare la fel de încet sau că nu i-au frânat roţile care să învârt în gol când rămân în aer. Dar, în esenţă, a fost un duel uşor pentru Skoda. Iar G-Class, deşi anvelopele îl mai puneau în dificultate, a confirmat pur şi simplu că asemenea provocări de offroad nu constituie pentru el bariere prea serioase, aşa că doar şi-a făcut treaba, fără prea mari sforţări.
Vezi întregul duel în video-ul de mai jos.
0
6,170
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!