(VIDEO) Un tractor cu remorcă neiluminată şi obiecte căzute pe asfalt, la un pas de a provoca un accident grav aseară pe traseul R6 din Moldova

2 Martie 2023, 08:11
Redacţia PiataAuto.md
Un şofer din Moldova a reuşit să evite aseară un accident deosebit de grav doar datorită faptului că circula cu viteză regulamentară pe traseul R6 şi a avut timp şi spaţiu să reacţioneze prompt la obstacolele apărute brusc în cale. Iar aceste obstacole erau un tractor cu remorcă neiluminată, staţionat pe traseu, iar în spatele său un obiect căzut şi probabil şoferul tractorului, care încerca să-şi recupereze acel obiect.
Totul s-a produs pe traseul R6, proaspăt construit, parte din centura Chişinăului. E acel segment ce asigură conexiunea dintre traseul M1 Chişinău-Leuşeni şi Ialoveni. Din imaginile surprinse de camera de bord, se poate remarca lipsa totală de vizibilitate a obstacolelor de la o distanţă decentă. Nici o lumină, nicio vestă reflectorizantă, nimic nu se vedea din depărtare. Şoferul spune că a observat doar nişte umbre care denaturaseră scurt imaginea farurilor de pe contrasens.
La un moment dat, a văzut un om pe carosabil, pe banda sa şi a tras stânga pentru a schimba banda. Acolo, însă, s-a pomenit cu un obiect ce seamănă cu o ladă în faţa sa şi a trebuit să-l ocolească şi mai brusc.
Abia după această manevră de ocolire a văzut tractorul cu remorcă neiluminată, ce staţiona pe banda dreaptă. Tractorul avea lumini galbene de avertizare pe partea superioară a cabinei sale, dar aceste lumini erau poziţionate în faţă, nu în spate, vizorul spre ele din spate fiind acoperit de remorcă. Remorcii, însă, îi lipsea orice element de iluminare. Un asemenea tractor ar fi un pericol major chiar dacă s-a afla în mişcare. Însă staţionând noaptea, e un pericol cu adevărat letal pe drumurile publice! Or, e cât se poate de clar că un automobil, cu o familie la bord, de exemplu, care ar circula cu viteză de trase şi ar lovi acest tractor staţionând, ar rezulta într-un accident cu victime decedate, cel mai probabil, or, o maşină are mari şanse să intre sub acea remorcă, fiind deteriorată şi mai mult.
Sperăm doar că după şoferul autor al filmării, nu a urmat un alt şofer mai puţin atent şi că acel tractor a părăsit carosabilul cât mai curând. Poliţia, însă, ar trebui să aibă un cuvânt decisiv de spun în asemenea situaţii. Vezi totul în video-ul de mai jos.

Sursa video: Telegram / automobil_md
0
2,333
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!