(VIDEO) Cât de capabil e noul offroader electric Munro Mk1, cu 84 grade unghi de atac, punţi rigide şi tracţiune 4x4 clasică

26 Aprilie 2023, 16:07
Redacţia PiataAuto.md
În timp ce Mercedes pregăteşte un G-Class electric, sub forma lui EQG, în timp ce pentru Ineos Grenadier a fost confirmată o viitoare versiune electrică, în Marea Britanie a fost creat un offroader electric care se declară mai capabil decât a fost Land Rover Defender vreodată.
Mai mult ca atât, dacă offroader-ele electrice precum Hummer EV sau Rivian R1S fac uz de cât mai multe electromotoare, 3 în cazul lui Hummer şi 4 în cazul lui Rivian şi Mercedes EQG, pentru a ajusta cât mai precis tracţiunea în mod electronic, atunci Munro Mk1 vine cu punţi rigide cu diferenţiale blocabile, arbori cardanici, un diferenţial blocabil între axe şi demultiplicator mecanic de cuplu şi abia apoi vine şi un singur electromotor. Deoarece cei care l-au creat spun că nimic nu poate fi mai bun în offroad adevărat decât un sistem de tracţiune integrală mecanică.
Despre Munro Mk1 noi am scris încă în decembrie prima dată, şi-i menţionam atunci unghiul de atac excepţional, de 84 grade, care-l face capabil să urce pereţi aproape verticali, având roţile faţă poziţionate atât de aproape de extremitatea maşinii. Există două versiuni de putere, apropo, de 220 kW sau 299 CP şi de 280 kW, sau 380 CP. Bateriile pot fi de asemenea de capacităţi diferite, 61 kWh sau 82 kWh, ultima asigurând maşinii 305 km autonomie, sau vreo 16 ore de condus lent în offroad.
Ei bine, scoţienii vor să construiască iniţial 50 de maşini în primul an, apoi să ajungă la 2.500 de maşini produse pe an. Deocamdată, însă, au un singur prototip demonstrativ, iar protagonistul unui canal de YouTube a reuşit să conducă acest prototip în Scoţia, aproape de sediul celor de la Munro.
Şi, apropo, compania îşi are origine în agricultură, aşa că noul offroader nu e unul de fiţe, ci poziţionat ca unul practic, care trebuie să fie capabil să muncească din greu şi să înainteze acolo unde altora le-a fi frică să-şi zgârie vopseaua lucioasă de pe caroseriei. Munro Mk1 se declară mai temerar decât ne-am putea imagina în acest sens.
Vezi în video-ul de mai jos cum îi reuşeşte acestuia să înainteze în offroad.
0
3,546
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!