(VIDEO) Un youtuber a ajuns cu propriul Ferrari în deşertul Sahara, într-o călătorie de câţiva mii de kilometri

17 Mai 2023, 17:39
Redacţia PiataAuto.md
Ideea de a ajunge în deşertul Sahara pare atractivă pentru foarte mulţi dintre noi, mai ales că asta se poate face prin Maroc, o ţară cât se poate de civilizată şi relativ sigură din Africa. Noi, cei din redacţie, am făcut o asemenea călătorie cu un Opel cu tracţiune faţă, acum 8 ani. În această iarnă, scriam despre românul Cosmin Crăciun cu Dacia lui Duster, de 350 mii km, care a mers din România până în Sahara. Ei bine, de curând un youtuber britanic a ajuns în Sahara cu una din maşinile pe care ne-am aştepta cel mai puţin să fie aleasă pentru o asemenea aventură — un Ferrari 360.
Acesta spune că şi-a cumpărat maşina mai mulţi ani în urmă şi şi-a promis încă de pe atunci că o va folosi fără jenă de a-i face mulţi kilometri, savurând-o în aventuri şi conducând-o, de fapt, aşa cum ar trebui să fie savurat un Ferrari, în viziunea lui, nu doar ţinut în garaj.
Acum acesta şi-a produs să-şi împlinească un vis de a ajunge în Sahara cu Ferrari-ul său, aşa că a mers să-l pregătească un pic. I-a mărit garda la sol cu 10 mm, a montat nişte scuturi de protecţie dedesubt, i-a pus nişte anvelope tot de asfalt şi de vară, dar cu cord un pic mai rezistent, şi i-a fixat şi cuie de tractare, pentru a putea fi scos mai uşor, eventual, din nisipul de deşert, în care s-ar fi împotmolit.
A mai montat şi un ventilator suplimentar la canalele de aer spre motorul montat median, pentru răcire mai bună în condiţii toride. Dar adevărul e că nu a prea avut nevoie de toate aceste pregătiri, pentru că întreaga călătorie a fost mai uşoară pentru acest Ferrari decât ar fi aşteptat.
Şi supercar-ul italian clasic a ajuns cu bine în deşert, în ciuda legendelor despre fiabilitatea sa. Iar tabloul de final, cu un Ferrari între nisipurile din Sahara, arată epic, inevitabil.
Vezi toată călătoria în video-ul de mai jos.
0
1,118
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!