Acesta e noul Mitsubishi Colt, o maşină franceză pe care cei din Japonia nici nu se mai obosesc s-o machieze

9 Iunie 2023, 17:00
Redacţia PiataAuto.md
Mitsubishi mai lansează azi un model „nou” în gama sa, din aşa-numita epocă de revigorare a mărcii. Şi probabil nu există pasionat auto care să nu recunoască imediat un Renault Clio în acest model cu emblemă Mitsubishi. La fel cum a făcut-o şi cu ASX, clonat de pe Renault Captur, lansarea de acum urmează acelaşi scenariu, lăsându-i până şi pe fanii Mitsubishi dezamăgiţi.
Sigur, mai există în lume modele care împart aceeaşi platformă, şi chiar un design asemănător, dar de obicei se mai munceşte un pic la individualizare, sau se lansează relativ apropiat ca timp una de cealaltă. Aici, însă, avem un model care există de vreo 4 ani pe piaţă, căruia i s-a lipit o emblemă Mitsubishi şi e lansat ca un model nou. Până şi producţia nu va avea loc la Mitsubishi, ci tot la fabrica Renault Bursa din Turcia.
Aşadar, nu prea e nimic nou, în esenţă, de spus despre acest model, decât evidentul fapt că acesta va prelua şi toate motoarele, inclusiv cel hibrid. Va exista şi un motor de 1,0 litri turbo, pe benzină, acelaşi timp gama Renault şi Dacia.
Iar asta înseamnă că Mitsubishi mai aruncă la gunoi un model propriu, cu motoare eficiente şi simple. Ne referim aici la Mitsubishi Space Star, model lansat în 2013 de japonezi cu filosofia aia de revenire la esenţial şi la eficienţă prin simplitate. Îl testasem atunci, apropo.
Acum Mitsubishi are un model nou în gamă pe care-l va vedea doar pe hârtie în cifrele de livrări, întrucât el a fost creat de Renault, va fi produs de Renault şi va pleca spre dealeri tot direct de la fabrica Renault. Iar Mitsubishi speră să cuantifice nişte cifre de vânzări şi probabil câteva sute de euro profit pe fiecare maşină. Cam la asta s-a redus Mitsubishi în zilele noastre.
0
7,553
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!