Fostul şef Nissan, Carlos Ghosn, cere 1 miliard de dolari despăgubiri de la Nissan

22 Iunie 2023, 14:58
Redacţia PiataAuto.md
Fostul şef Nissan, Carlos Ghosn, ovaţionat cândva, apoi căzut în dizgraţie, care a fugit de justiţia japoneză în cutia unui instrument muzical şi s-a refugiat în Liban, solicită acum despăgubiri de 1 miliard de dolari de la compania care l-a angajat cândva şi pe care o conducea.
După un deceniu în care soluţiile sale la cârma Nissan şi Renault păreau să dea creşteri spectaculoase, Ghosn a fost acuzat în 2018 de delapidări în proporţii mari la Nissan, acesta cheltuind sume imense pe atribute luxoase, călătorii şi beneficii proprii din conturile companiei. Acesta fusese plasat în arest la domiciliu pe perioada anchetei, dar a fugit în 2019 în mod spectaculos, ascunzându-se în carcasa unui instrument cu coarde, până a ajuns în Liban, de unde e originar şi unde se află până în prezent, deşi justiţia japoneză încă aşteaptă să-l judece. Libanul nu-şi extrădează cetăţenii în Japonia, însă, aşa că Ghosn e oarecum liber în interiorul Libanului. Acum Ghosn a depus o acţiune în justiţie, la o instanţă din Liban, solicitând 1 miliard de dolari de la Nissan.
De fapt, procesul intentat de Carlos Ghosn are 12 dispute separate, printre care şi defăimare, fabricare de dovezi, calomnie şi alte similare. Fostul şef Nissan cere 588 milioane de dolari în retribuţii ratate şi costuri, şi alte 500 milioane drept penalităţi. Avocaţii spun că acuzaţiile care i s-au adus lui Ghosn vor rămâne în memoria oamenilor pentru ani înainte, iar acesta va avea de suferit din cauza acestei pete de imagine pentru toată viaţa sa înainte.
0
1,049
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!