Poliţia din Germania caută proprietarul unui BMW, care a stat circa 35 ani pe fundul unui râu şi are date de identificare enigmatice

4 Iunie 2023, 15:01
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia din Germania raportează un caz foarte curios a unui BMW Seria 5 E12 găsit pe fundul unui râu, după ce a stat peste 35 de ani acolo, dar despre care nu poate găsi informaţii, pentru că toate datele sale de identificare sunt enigmatice şi nu duc la nicio identificare.
BMW-ul a fost scos de pe fundul râului Isar acum câteva zile, în zona situată între localităţile Laundau an der Isar şi Dingolfing, la nord-est de Munchen. După primele cercetări ale poliţiei şi specialiştilor care au participat la extracţia maşinii, BMW-ul ar fi stat pe fundul râului circa 35 ani, estimându-se că ajuns acolo unde între anii 1986 şi 1989. Maşina are numere de înmatriculare pe ea, aşa că primul pas a fost să se găsească un proprietar.
Doar că poliţia a descoperit că nu există informaţii în sistemul lor despre un asemenea număr de înmatriculare, emis vreodată în Germania în mod oficial. Au căutat codul VIN şi, deşi e un cod valabil ştanţat pe caroserie, nici aceste căutări nu au dat vreun rezultat. O altă curiozitate e că pe uşa portbagajului acest BMW e inscripţionat modelul 518. De fapt, maşina e 520i, mult mai puternică decât versiunea 518.
Aşadar, poliţia a într-o situaţie în care nu poate afla nimic despre o maşină care a stat 35 de ani pe fundul unui lac şi nu a fost raportată niciodată ca fiind furată, sau ca participând în vreo infracţiune. Întrucât lipsesc orice înregistrări în registrele oficiale de date despre numărul de înmatriculare şi VIN-ul său, poliţia a ajuns să publice imaginile şi să ceară ajutorul publicului, dacă ar cunoaşte ceva despre această maşină, dispărută câteva decenii în urmă şi găsită acum.
Însă, de fapt, toate indiciile par să sugereze că maşina a fost una în mod special pregătită pentru serviciile secrete, cu informaţii despre ea şterse din registrele oficiale şi cu motor mai puternic decât se afişa la prima vedere. Iar la cât de intensă era munca acestor servicii din Germania prin 1986-1989, nu e de mirare că ajungerea ei în râu nu a fost niciodată raportată. Aşa că acest BMW are mai degrabă o istorie reală în stil de James Bond în spatele său şi probabil ar fi un bun exponat de colecţie, după ce va fi spălat de tot noroiul. Poliţia a anunţat că maşina se află în stare neaşteptat de bună, noroiul protejând-o de oxigen şi coroziune.
0
52,898
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!