(VIDEO) Un Mercedes din 1991 încearcă să prindă 300 km/h pe o autostradă din Germania în zilele noastre

7 Iunie 2023, 19:42
Redacţia PiataAuto.md
Se zice că Mercedesurile din anii 80 şi 90 sunt indestructibile, geniale în inginerie şi pot impresiona şi atunci când sunt conduse peste 30 de ani după ce sunt produse. Ei bine, acest Mercedes W201, fabricat în 1991, cu siguranţă poate impresiona, or, acesta încearcă să atingă 300 km pe o autostradă din Germania, în zilele noastre!
Cu siguranţă e o maşină specială, un 190E banal, vei spune, şi vei avea dreptate. În primul rând, e un Mercedes-Benz cu motor de 2,3 litri, Evo I, iar asta ar fi deja suficient de special. Însă maşina asta a mai fost niţel lucrată de un atelier numit Stern Garrage, care i-a adus puterea motorului la 420 CP!
O asemenea modificare la motor presupune şi instalarea unui compresor mecanic şi, cu toate celelalte elemente, costă cam 25 mii euro, fără a lua în calcul preţul maşinii.
Şi cu această putere şi o greutate redusă, maşina s-a apropiat de 300 km/h pe autostradă, având o ţinută de drum superbă! Iar asta spune mult de cât de multă rezervă inginerească avea construcţia suspensiei acestei maşinii şi blocul motor, proiectat, apropo, cu ajutorul celor de la Cosworth pe atunci.
Vezi ce poate face acest Mercedes în zilele noastre în video-ul de mai jos.
0
6,651
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!