Hyundai a dezvăluit noua generaţie Santa Fe, SUV-ul care şi-a schimbat radical aspectul şi aminteşte acum de Defender

18 Iulie 2023, 12:23
Redacţia PiataAuto.md
Hyundai a dezvăluit noua generaţie a SUV-ului Santa Fe, un model cu o istorie lungă în gama mărcii coreene, dar care şi-a schimbat radical aspectul acum, ajungând mult mai impozant, şi amintind de modele precum Land Rover Defender în silueta sa rectangulară.
Schimbarea de design e atât de radicală, încât privind noua generaţie, e aproape incredibil cum arătau primele generaţii Santa Fe. Totuşi, noua generaţie, cea de-a 5-a la număr, merge cu siguranţă pe o tendinţă de design corectă în industrie, tendinţă care poate fi remarcată la Kia EV9, la Toyota Land Cruiser sau chiar la noul Lexus GX, care a devenit de asemenea mai pătrăţos.
Foto: Prima generaţie Hyundai Santa Fe, lansată acum 23 de ani

E interesant că zonele vitrate au montanţii acoperiţi cu culoare neagră, astfel încât acoperişul pare suspendat, iar întreaga maşină obţine un aspect mai dinamic, în ciuda formei de dulap. Noul model are şi câteva soluţii interesante, în special la blocurile optice spate, care ajung şi pe lateral, până la aripile sale. Iar aripile au zone evazate puternice în jurul lor.
Posteriorul care a fi de-a dreptul unul care şi-a inspirat formele de la o cărămidă. Hayonul e absolut vertical, iar lăţimea acestuia se îngustează doar în zona vitrată. În rest, designul e unul atât de simplu, încât pare preluat de pe o maşinuţă de jucărie, de pe raftul unui magazin.
Dar hayonul imens are şi beneficii, pe care le descoperă atunci când se deschide. Spaţiul disponibil acolo, în maşină e unul la fel de rectangular, ceea ce face posibilă plasarea unui dormitor acolo, pentru a dormi confortabil în maşină, în eventuale escapade.
La fel de rectangular şi totodată astenic e şi designul planşei de bord, care e şi tehnologizat, şi practic, şi plăcut ochiului, încadrat în tabloul general al maşinii. Toate astea ne fac să spunem că Santa Fe demonstrează încă o dată că echipa lor de design din prezent e una din cele mai bune din lume, şi asta a fost valabil atât la modele electrice Hyundai sau Kia, cât şi la cele convenţionale, precum acest Santa Fe.
Şi acest model va fi unul cu motoare convenţionale, cel mai probabil ajutate şi de sisteme hibride şi plug-in hibride. Hyundai nu dezvăluie deocamdată detalii despre motorizări, promiţând că o va face în august, dar într-una din imagini se poate vedea pe bord afişat un consum de 12,4 litri/100 km, deci cel mai probabil vom vedea motorizări ce conţin motoare cu ardere internă puternice, care să fie pe măsura unui asemenea SUV mare.
E cât se poate de clar încă de acum, însă, că lumea auto tocmai s-a pricopsit cu jucător important şi temerar în segmentul SUV-urilor mari, care va atrage cu siguranţă ochi de admirare şi decizii de cumpărare.
0
4,996
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!