(VIDEO) Cât de rapidă poate deveni o Honda Civic EG, când primeşte un motor de 10 mii dolari, produs tot de Honda

31 Iulie 2023, 14:07
Redacţia PiataAuto.md
Honda Civic EG e una din cele mai îndrăgite generaţii de Civic, pentru că a fost excelent proiectată şi pentru că pe baza ei se pot face multiple actualizări de performanţe. Autorii unui canal de YouTube din SUA şi-au propus să îi ofere unui Civic EG un tratament la superlativ şi să-l echipeze cu un motor de 10 mii dolari, produs tot de Honda, pentru a vedea cât de mult se schimbă performanţa maşinii.
Iniţial, sub capotă era un motor D15, de 1,5 litri şi 4 cilindri. Cu el, maşina era foarte lentă, chiar dacă anterior se făcuseră modificări la suspensie şi frâne.
Accelerarea de la 0 la 60 mph (96 km/h) luase 15,08 secunde, deci foarte mult. Iar un tur de circuit 1:41,67. Pentru comparaţie, un Civic Type-R modern are nevoie de doar 1:24,77 pentru acelaşi tur.
Noul motor e un K20A, proiectat să reziste până la 1.000 CP din doar 2,0 litri, dar disponibil pe versiuni de producţie la 210 CP. Acest propulsor are linia roşie abia la 8,600 rpm, deci e unul din acele motoare nipone care adoră turaţiile înalte!
Au urmat, deci, lucrările de înlocuire a motorului, cu toate adaptările necesare. Nu e foarte simplu, au trebuit făcute multe mici ajustări, dar a fost posibil.
Cu noul motor, maşina a fost dusă la un dyno stand şi a arătat peste 208 CP, deci o putere aproape identică celei de stoc promise, de 210 CP.
Iar cu această putere, timpul de acceleraţie de la 0 la 60 mph s-a redus cu 10 secunde, până la doar 5,07 secunde! Iar timpul pe circuit, din doar câteva încercări, a fost redus la 01:28,45, la 4 secunde diferenţă de Civic Type-R actual! Deci, o schimbare minune pentru acest Civic EG clasic!
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,912
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!