(VIDEO) Cum arată cea mai luxoasă Volga GAZ-3102 din ultimii ani de producţie, cu motor Chrysler

21 August 2023, 17:54
Redacţia PiataAuto.md
Puţini au fost cei care au mai urmărit istoria modelelor Volga după anii 90, dar modelul GAZ-3102, spre exemplu, a fost produs tocmai până în anul 2008! Şi mai puţini ştiu că-n ultimii săi ani de producţie, acesta a avut parte de o mulţime de modernizări, unele combinate cu soluţiile vechi într-un contrast bizar, iar pe lângă asta a primit sub capotă şi un motor american de Chrysler!
E vorba de motorul de 2,4 litri de pe Chrysler Sebring de atunci, or, cei de la Chrysler fuseseră interesaţi la un moment dat de o colaborare cu Volga şi ulterior chiar au pus în producţie Volga Siber, creată pe acea generaţie de Sebring. Dar până ca acel lucru să se producă, au existat câţiva ani în care Volga GAZ-3102 a avut sub capotă doar motorul de Chrysler.
Maşina avea un calandru uşor modificat, cu un unghi clasic, ca la GAZ-21 de cândva, şi cu mult crom. În acelaşi timp, avea oglinzi din plastic şi alte soluţii simpliste.
Suspensia a rămas identică, cu foi de arcuri pe puntea spate. Şi rezervorul e poziţionat bizar, neconform cu dimensiunile, vizibil din spate, pus acolo aşa pentru că uzina GAZ n-a vrut să se obosească să găsească o soluţie mai bună.
De fapt, GAZ-3102 a fost un soi de generaţie nouă care a însemnat o perfecţionare profundă a lui GAZ 24-10, inspirată parţial de la prototipul curios GAZ-3101, care-şi propunea să concureze de la egal la egal cu Mercedes. Acel prototip avea motor V8, dar motoarele V8 au existat şi anterior în gamă, în versiuni secrete, create pentru agenţi secreţi şi funcţionari, încă de la GAZ-21 încoace.
Ei bine, maşina din aceste imagini, cu motor Chrysler, scotea cam 131 CP şi avea doar 4 cilindri. Avea şi un interior remodelat profund, cu inserţii ce imitau lemnul, ba chiar şi cu un ceas analogic!
Şi maşina din imagini a fost conservată din 2007 până de curând, având nici 2.500 km parcurşi în istoria sa. Ea e vândută acum cam cu 40.000 dolari, doar datorită parcursului mic, or, alte asemenea modele din ultimii ani nu costă de obicei mai mult de 10-12 mii pe acolo.
Un youtuber din Rusia a reuşit să exploreze această Volga GAZ-3102 clasică, din ultimii ani de producţie, arătându-i soluţiile bizare.
Vezi totul în video-ul de mai jos. Poţi include subtitre cu traducere automatizată în română sau în altă limbă dorită din comenzile player-ului.
0
3,876
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!