A început construcţia centurii oraşului Vulcăneşti, acolo unde acum e doar un câmp sau drum de ţară

7 Septembrie 2023, 08:59
Redacţia PiataAuto.md
Administraţia de Stat a Drumurilor din Moldova a anunţat că demararea lucrărilor la centura oraşului Vulcăneşti din sudul Moldovei, ultimul segment de drum din traseul M3 de versiune nouă, menit să asigure o rută directă între Chişinău, Cimişlia, Comrat, Vulcăneşti şi Giurgiuleşti, în ocolirea majorităţii oraşelor şi satelor. De fapt, întregul traseu M3 din Chişinău până în Giurgiuleşti, pe o distanţă de peste 210 km, va traversa doar 5 localităţi. Acum, a început şi construcţia centurii Vulcăneşti, acolo unde în prezent se află doar câmpuri sau drumuri de ţară.
În acest an sunt planificate lucrările de pregătire a terasamentului pentru viitorul drum, asta incluzând şi curăţarea terenului de vegetaţie, lucrări de excavare şi tasare, dar şi pregătirea pentru viitoarele utilităţi de scurgere a apelor pluviale şi alte asemenea detalii. Abia anul viitor va avea loc turnarea fundaţiei drumului şi a asfaltului.
Noul drum de centură a oraşului Vulcăneşti are 8,58 km lungime şi va include un pod de 42 metri lungim, un pasaj, o intersecţie cu drumul regional G142 Vulcăneşti Etulia, dar şi construcţia în locul unui actual drum de ţară, de o lungime de 2,8 km.
Odată cu inaugurarea noului drum de centură, toate camioanele şi maşinile care circulă în special dinspre Giurgiuleşti spre centru ţării nu vor mai fi nevoite să tranziteze oraşul Vulcăneşti prin interior lui, cum se întâmplă prin prezent, folosind şi porţiune de drum acoperite cu caldarâm de acum 100 de ani, ci vor putea ocoli oraşul la viteză de traseu extraurban, economisind timp şi câştigând randament.
Construcţia acestui drum e finanţată de BERD, el fiind parte integrantă a coridorului european E577 Poltava — Kirovograd — Chişinău — Giurgiuleşti — Galaţi — Slobozia.
1
4,315
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!