Podul de pe traseul M5 din Moldova a fost reconstruit cu 4 luni înainte de termen, iar circulaţia pe M1 şi M5 a fost deschisă din nou

8 Decembrie 2023, 09:06
Redacţia PiataAuto.md
Se întâmplă mai rar în Moldova, dar acum putem spune că e unul din acele cazuri când lucrările majore de reconstrucţie a unui pod nu doar că n-au depăşit termenul iniţial, ci au fost finalizate cu 4 luni înainte de termen. E vorba de podul de pe traseul M5, care trece deasupra traseului M1, ca parte a nodului rutier de lângă Cricova, Chişinău.
Acest pod a fost desemnat drept periculos din cauza slăbirii structurii sale, iar la mijlocul lunii februarie 2023 acesta intra în proces de reconstrucţie e elementelor sale structurale. Acestuia i-au fost consolidaţi pilonii, şi podul a primit noi grinzi în structura sa superioară, grinzi care au fost demontate de pe podul nefinalizat de pe strada Bucovinei.
Ulterior, s-au reconstruit şi elementele adiţionale de structura superioară, care e acum nouă, în esenţă. Ieri noul pod a fost inaugurat şi deschis circulaţiei cu 4 luni înainte de termen, aşa cum spuneam. Totuşi, un drum de conexiune dintre traseul R6 şi M1, din apropierea acestui pod, rămâne închisă pentru ultimele lucrări, circulaţia urmând a fi deschisă aici către sfârşitul lunii martie 2024.
Podul rutier reconstruit acum are 41 de ani de când e construit şi a trecut prin prima sa reparaţie capitală.
Conform Administraţiei de Stat a Drumurilor, în mediu el e traversat zilnic de 73.382 vehicule, iar perspectiva de creştere pentru următorii 20 de ani indică o sporire a traficului zilnic până la 183.390 vehicule. Deci, o reconstrucţie capitală a unui pod atât de intens circulat, care era calificat drept slăbit şi periculos, era mai mult decât primordială.
0
6,175
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!