(VIDEO) O echipă de ingineri din Coreea de Sud a dezvăluit un generator electromagnetic de 1769% randament, care pretinde că produce electricitate fără combustibili şi fără mişcări mecanice

17 Decembrie 2023, 19:24
Ilie Toma
O echipă de ingineri de la institutul de cercetări electromagnetice SEMP din Coreea de Sud, în parteneriat cu o organizaţie din Emiratele Arabe Unite, numită Global Solutions, au prezentat la COP28 un generator electromagnetic inteligent, care pretinde că foloseşte inteligenţa artificială, şi că poate produce electricitate fără combustibili şi fără mişcări mecanice rotative sau de alt gen, obţinând o cifră excepţioană de 1.769% randament.
Generatorul, numit cu abrevierea AISEG, pretinde că are nevoie de puţină energie la început, pentru a crea un câmp electromagnetic primar, după care amplifică acel câmp şi-l direcţionează circular în interiorul unui cilindru magnetic, care captează electricitatea din acel flux de câmp magnetic, folosind inteligenţa artificială pentru a capta exact impulsurile potrivite în fracţiunea de timp potrivită. În final, tot generatorul pretinde că are o eficienţă de 1.769%, cu alte cuvinte produce de aproape 17,7 ori mai multă energie decât consumă. Deci sună ca un generator care oferă o sursă nesecată de energie, care ar putea alimenta la nesfârşit maşini, nave, avioane, staţii electrice, furnizând energie cu zero CO2, fără a arde carburanţi, fără a avea reacţii nucleare din care să se extragă acea energie. Deci, dacă acest generator şi-ar confirma aceste calităţi, aproape că am fi în pragul unei lumi utopic de frumoase, în care energia nesfârşită toate problemele ecologice s-ar rezolva imediat.
Doar că marea problemă a acestei descoperiri e lipsa de informaţii exacte şi explicaţii tehnice care să o însoţească. Şi tehnologia fuziunii nucleare, cu potenţialul său uriaş de generare a electricităţii, poate suna pentru mulţi ca o utopie, dar acolo există un proces fizic clar, descoperit, testat, şi dovedit experimental în mod repetat în forme tot mai avansate, şi există explicaţie de unde vine energia şi totodată ştim ce împiedică încă aplicarea ei pe larg şi unde sunt aşteptate evoluţiile viitoare care să permită acest lucru. Aici, însă, explicaţiile tehnice sunt extrem de rarefiate şi conţin referinţe la câteva legi fizice, vreo 4 la număr, care şi-ar aduce contribuţia în proces, însă fără o detaliere a consecutivităţii acestor aplicări în procesul propriu-zis.
Imaginea cu generatorul minune relevă că acesta conţine în construcţia sa un cilindru ca unitate de generare magnetică, un invertor şi un sistem de condensatoare pentru a stabiliza energia de ieşire, toate puse într-o cutie ventilată cu aer şi cu lichid. Marea necunoscută e ce se întâmplă în acel cilindru.
Foto: Construcţia noului generator AISEG

Prima lege la care se face referire e Bangwagoning, un soi de principiu de conglomerare a particulelor spre cea mai puternică sau spre cea care iniţiază un anumit proces. A doua legea pătratului invers, care spune că puterea unui câmp e invers proporţională cu pătratul distanţei faţă de sursă, iar menţionarea acestei legi ar trebui să ne facă să înţelegem cum are loc acea amplificare a energiei, menţionată de cei care au prezentat generatorul.
Foto: Un grafic care ilustrează de obicei legea pătratului invers

Încă două legi care ar sta la baza funcţionării acestui generator sunt aplicarea practică a legii Biot-Savart şi cea a lui Faraday. Legea lui Biot-Savart descrie sub formă de ecuaţie valoarea câmpului magnetic în jurul unui conductor parcurs de un câmp electric, în funcţie de intensitatea curentului. Iar legea Faraday e legea inducţiei electromagnetice, care descrie cum poate varia tensiunea electromotoare în funcţie de viteza de variaţie a fluxului magnetic în acel circuit, iar aici menţionarea acestei legi parcă ar putea să ne ducă la ideea că aplicarea inteligenţei artificiale într-o variaţie mai inteligentă a acestui câmp ar putea spori cumva randamentul final.
Foto: Construcţia cilindrului

Dar, aşa cum spuneam, toate aceste 4 legi sunt menţionate ca aducându-şi efectul în acest generator, fără a se explica foarte exact ce are loc în interiorul acelui generator decât foarte superficial, cu menţionarea a 4 legi diferite, fără consecutivitatea intervenţiei lor sau referirea la care aspect din proces îşi aduc aportul. Întreg procesul nu e explicat clar, iar atunci când lipseşte claritatea elementară şi se pune 90% de accent pe schimbările majore pe care le aduce o noua lansare, fără a vorbi despre esenţa ei, şi se mai menţionează 4 legi despre care puţini îşi vor pune întrebări, se lasă impresia că s-a vrut a se lăsa impresia unei tehnologii într-atât de sofisticate, încât e departe de percepţia uzuală ş nici nu are rost de pătruns în esenţă. Dar noi am vrut să pătrundem în esenţă şi am analizat toate documentele posibile, publicate de autori, inclusiv am căutat cele vreo 60 de patente menţionate ca fiind depuse pentru a proteja această descoperire uimitoare.
Foto: Unul din inginerii sud-coreeni din echipa de la SEMP

În primul rând, în baza de date internaţionale de patente nu am găsit niciuna care să menţioneze dispozitivul după numele anunţat acum, vreuna din organizaţiile autoare drept depunătoare a patentelor sau vreunul din inginerii menţionaţi drept autori. Nici măcar generic nu am găsit cel puţin 1 din cele 60 de patente invocate. În al doilea rând, le-am expediat direct autorilor o solicitare de clarificare cu întrebări clare şi exacte despre cum funcţionează exact procesul lor, lucru pe care ar trebui să-l poată comunica, dacă tot au peste 60 de patente deja depuse şi au garantat dreptul de autor al acestei tehnologii. I-am întrebat simplu şi direct — dacă tehnologia lor nu diseminează şi nu fuzionează atomi, cum de se întâmplă că ea poate genera mai multă electricitate la ieşire decât la intrare, de unde provine energia apărută, şi cum se încadrează asta în legea conservării energiei?
Foto: Singura imagine care descrie principiul de funcţionare, cu învelişul cilindrului în rol de stator şi magneţii din interior în rol de rotor, dar fără rotiri fizice

Am urmărit şi câteva interviuri scurte şi articole internaţionale la acest subiect şi, sincer, am rămas uimiţi de cât se superficial au întrebat toţi jurnaliştii despre acest subiect. Având în faţa ta autorii unei tehnologii care se declară atât de revoluţionară, şi să nu încerci măcar să înţelegi cum funcţionează, ca să-ţi informezi publicul, dând doar întrebări de suprafaţă, e o semnal clar de degradare a presei în general. Unde a dispărut acel principiu, de a pune la îndoială totul, de a verifica, de a da întrebări incomode? Ei bine, noi am adresat 5 întrebări incomode şi tranşante autorilor acestui generator minune, şi aşteptăm cu mare nerăbdare răspunsul lor, după care vom veni cu un articol cu detalii. Dacă vom primi răspunsuri clar argumentate, fizic şi inginereşte, vom explica cu mare drag totul în fiecare parte a procesului, ca să înţelegem cu toţii esenţa acestui generator noi şi a tehnologiei lui. Dacă vom primi răspunsuri evazive sau vom afla despre componente nemenţionate acum, care arată o parte mai puţin frumoasă a întregului tablou, la fel, vom veni cu detalieri şi clarificări.
Deocamdată, până la primirea acestor informaţii clare de la autori, noi suntem rezervaţi faţă de veridicitatea celor pretinse şi credem că doar cu argumentări clare şi complete aceste lucruri pretinse acum pot fi confirmate. Includem mai jos un video de prezentare a tehnologiei din partea autorilor, doar ca să vedem cu toţii aceste cifre incredibile pe care le pretinde noul generator.
4
70,421
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!