(VIDEO) Un experiment inedit a vrut să afle dacă mecanicii unei echipe de Formula 1 pot face un pit stop în întuneric absolut

15 Decembrie 2023, 13:29
Redacţia PiataAuto.md
Fanii curselor de Formula 1 sunt deja obişnuiţi că vizitele fulger ale bolizilor la stand-uri, unde opririle pentru pit stop durează doar câteva secunde. Uneori maşina poate staţiona mai puţin de 3 secunde pentru a-i fi schimbate roţile şi a se face mentenanţa. Iar pentru asta lucrează o echipă de mecanici extraordinari, antrenaţi într-o sincronizare şi precizie perfectă, pentru a asigura o operare excelente în munca de echipă. Aceştia îşi pot face treaba atât de bine, încât totul e la nivel de memorie musculară deja. Iar asta i-a făcut pe managerii echipei să se întrebe dacă aceştia ar putea face acelaşi lucru şi în condiţii de întuneric absolut? Ei bine, un experiment pentru a afla răspunsul nu s-a lăsat aşteptat prea mult.
Cei de la Oracle Red Bull Racing au iniţiat un asemenea experiment inedit. La cursa din 6 octombrie, spre exemplu, recordul de pit stop al echipei a fost de 1,88 secunde, cu condiţii normale. Iar piloţii echipei, Max Verstappen şi Checo Perez, au fost puşi să prezică, cât ar putea dura un asemenea pit stop în întuneric. Estimările au cuprins un diapazon uriaş.
Apoi au urmat primele teste de viaţă reală şi foarte repede s-a dovedit că memoria musculară e într-adevăr una importantă în rapiditate, prin urmare, nici primele rezultate nu au fost foarte rele.
Dar au urmat noi şi noi încercări şi perfecţionări, care au redus timpul şi mai mult. Aşa că a atunci când a început experimentul propriu-zis, cu 10 runde de încercări în întuneric absolut, filmate cu camera cu infraroşu, aşteptările erau deja foarte mari.
După rezultate de 6 sau 7 secunde, cifrele au coborât şi la 4 secunde ulterior, iar rezultatul ultimei runde a fost cel mai bun, de doar 2,84 secunde!
E un rezultat demn şi pentru condiţii normale de cursă, dar să se obţină un asemenea timp în condiţii de întuneric absolut, e ceva cu totul excepţional!
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
6,501
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!