(VIDEO) Modelul electric Lucid Air devine maşină de poliţie în Arabia Saudită, unul din marii producători de petrol, având şi o dronă pe acoperiş

5 Februarie 2024, 12:45
Redacţia PiataAuto.md
Modelul electric Lucid Air devine maşină de poliţie în Arabia Saudită, ţară care e unul din cei mai mari producători şi exportatori de petrol din lume. Este şi prima încorporare din lume a unui Lucid într-o flotă de poliţie, iar maşina va avea un girofar imens, cu o structură alăturată, unde e ascunsă o dronă, care poate decola şi transmite imagini în interiorului vehiculului de poliţie, fără ca poliţiştii să fie nevoiţi să iasă pentru a o lansa.
Dezvăluirea noului Lucid Air în rol de autospecială de poliţie are loc în cadrul World Defense Show, o expoziţie tânără, dar deja foarte rezonantă, în soluţii şi tehnologii de apărare. Autorităţile din Arabia Saudită au filmat şi un video special în onoarea noului Lucid Air, încadrat în flota poliţiei.
Toată această apreciere generoasă pentru Lucid din partea autorităţilor saudite nu e întâmplătoare, fireşte, or, acum 4 luni cei de la Lucid au inaugurat prima lor fabrică din afara SUA în Arabia Saudită, în oraşul economic KAEC, destinat să devină un hub industrial şi economic pentru producători de tehnologii vizionare. Lucid a devenit astfel primul producător auto cu fabrică în acest oraş şi-n Arabia Saudită, iar în schimb i-au fost garantate condiţii extrem de generoase.
Foto: Noua fabrică Lucid din Arabia Saudită

Mai exact, guvernul şi-a luat angajamentul de a cumpăra minim 50.000 de automobile Lucid pentru flotele structurilor sale în decursul următorilor 10 ani, cu opţiunea de a creşte cifra la 100.000. Astfel, achiziţia de acum e parte din îndeplinirea acestui angajament.
Pe lângă asta, Arabia Saudită, deşi e mare producător de petrol, a adoptat un program naţional care prevede că până în 2030 minim 30% din maşinile noi vândute în ţară trebuie să fie electrice. Iar ca Lucid să fie cel mai competitiv producător pe piaţa internă, acestuia i-a fost garantat un regim fiscal special pentru 20 de ani înainte, prin care Lucid va beneficia de 0% TVA, 0% taxe de import şi doar 5% impozit pe profitul companiei, generat în Arabia Saudită.
Foto: Compartimentul în care e amplasată drona

Şi dacă mai luăm în considerare că 61% din acţiunile Lucid Motors sunt deţinute de Fondul Suveran al Arabiei Saudite, adică de statul saudit, atunci toate aceste privilegii devin şi mai clare. Dar reţeta de a susţine atât de mult Lucid ca primul producător pare să dea roade, întrucât deja şi Hyundai a anunţat că va construit o fabrică în acelaşi oraş KAEC, unde va produce inclusiv maşini electrice. Deci, până şi Arabia Saudită are grijă să-şi pună bazele unei industrii viitoare tehnologizate, bazate pe maşini electrice!
Vezi mai jos cum arată noul Lucid Air în rol de maşină de poliţie în orient.
0
1,748
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!