(VIDEO) Poliţist din Chişinău, la un pas de a fi spulberat cu intenţie de un şofer, pe care încerca să-l oprească

15 Februarie 2024, 09:08
Redacţia PiataAuto.md
Un caz cu totul neobişnuit este raportat de poliţia din Moldova, în care un poliţist de patrulare din Chişinău a fost la un pas de a fi spulberat cu intenţie de un şofer, pe care încerca să-l oprească pe strada Vasile Lupu din capitala Moldovei.
Poliţia spune că înregistrase o sesizare de la cetăţeni care apelaseră 112 şi denunţaseră un BMW care circula cu viteză excesivă pe străzile oraşului. Poliţistul a observat la rândul lui BMW circulând pe strada Vasile Lupu, şi a încercat să-l oprească.
Şoferul, însă, în loc să oprească maşina, care circula deja cu viteză imensă, a accelerat şi a îndreptat direcţia maşinii spre poliţist. Din fericire, poliţistul a avut o reacţie bună şi în a reuşit să se retragă în ultimul moment din calea maşinii, evitând un impact care, la viteza pe care o avea BMW-ul, ar fi fost tragic cu siguranţă.
Poliţia a identificat, însă, şoferul din BMW şi a constatat că acesta a fost privat în anul 2022 de dreptul de a mai conduce automobile, după ce a fost prins conducând în stare de ebrietate avansată. Respectiv, la momentul incidentului şoferul circula fără un permis de conducere valabil.
Totuşi, în acest caz încălcările rutiere pe care le-a comis şoferul sunt doar o completare a capetelor de acuzare. Principala acuzaţie care i se aduce e cea de tentativă de omor a poliţistului, fiind intentată şi o anchetă penală. La 13 februarie, şoferul de BMW a fost arestat de poliţie, fiind plasat în arest preventiv pentru 72 de ore, arest care ar urma să fie extins la cererea procurilor. Conform codului penal al Republicii Moldova, omorul unui reprezentant de autoritate publică se pedepseşte cu închisoare de la 15 la 20 de ani, iar tentativa nu poate depăşir 3/4 din termenul acţiunii intenţionate. Prin urmare, şoferul de BMW riscă până la 11-15 ani de închisoare, dar ar putea primi eventual şi un termen mai mic, dacă o instanţă de judecată va dispune asta.
Vezi mai jos şi video-ul întâmplării, publicat de poliţia din Moldova.
1
1,334
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!