(VIDEO) Ultimul segment al autostrăzii A7 din România, între Suceava şi Paşcani, poate trece acum la etapa de licitaţie şi construcţie

17 Februarie 2024, 10:00
Redacţia PiataAuto.md
Autostrada A7 din România e în toiul lucrărilor intense de construcţie, fiind autostrada cu cel mai rapid ritm de lucrări de până acum din toată istoria României, dar aceste lucrări se fac între Ploieşti şi Paşcani, pe o distanţă de 320 km, în timp ce segmentul de la Paşcani spre Suceava încă se afla la etapa de studiu de fezabilitate. Acum directorul CNAIR, Cristian Pistol, a anunţat că studiul de fezabilitate pentru această ultimă porţiune a autostrăzii A7 a fost aprobat. Iar odată cu asta, se poate trece la etapa de licitaţie şi construcţie.
Lungimea segmentului între Paşcani şi Suceava e de 62 km şi va fi cuprins între nodul rutier din nord-vestul municipiului Paşcani, până la nord-estul municipiului Suceava, în apropiere de aeroportul internaţional Suceava. În acel punct, autostrada va deriva în drumul expres DEx7, care va face legătură cu punctul de trecere a frontierei Siret.
Cei 62 km de autostradă între Paşcani şi Suceava vor fi divizaţi în două loturi. Lotul 1, de 33 km, va fi cuprins între Paşcani şi un nod rutier de lângă Roşcani. Lotul 2, de 28,97 km, va continua din acest punct spre aeroportul Suceava.
Directorul ASD a publicat şi un material video cu o reprezentare grafică a viitoarei porţiuni de autostradă, material din care lipsesc separatoarele de sensuri de circulaţie pe alocuri, dar care în viaţa reală ar trebui să fie prezente.
Segmentul va cuprinde 23 de viaducte, 37 pasaje, 12 poduri, 8 parcări, 2 centre de întreţinere şi coordonare şi 5 noduri rutiere. Costul total al construcţiei e estimat la 7,79 miliarde de lei româneşti fără TVA şi va fi finanţat prin programul de transport 2021-2027.
Termenul exact de finalizare va fi specificat în caietul de sarcini al licitaţiei, dar judecând după segmentele anterioare, cel mai probabil ar putea fi stabilit la ultimul trimestru al anului 2026 sau începutul anului 2027.
Vezi mai jos şi video-ul cu viitoare autostradă A7 între Paşcani şi Suceava.
0
1,128
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!