Angajaţii germani de la fabrica Tesla din Berlin îşi iau concedii medicale cu o rată nemaivăzută, iar şefii au început a-i vizita la domiciliu pentru a-i verifica

30 Septembrie 2024, 12:15
Redacţia PiataAuto.md
Fabrica Tesla din Berlin se confruntă cu un fenomen atipic pentru industria din Germania. Angajaţii germani de la această fabrica Tesla îşi iau concedii medicale cu o rată nemaivăzută în industrie, care a atins 17% în august 2024. O asemenea rată înaltă de absenteism a atras atenţia presei germane, iar ulterior şi a lui Elon Musk, care a caracterizat statistica drept una care „sună ca o nebunie” şi care necesită o analiză.
Cifra de 17% este de peste 3 ori mai mare decât rata medie de concedii medicale din industria germană. Prin urmare, o asemenea deviere trebuie cu siguranţă să aibă o cauză, fie că e vorba de starea medicală a angajaţilor cu adevărat, fie că e doar o lipsă de dorinţă şi entuziasm a acestora de a munci la Tesla şi folosesc cele mai mici pretexte pentru a invoca incapacitatea temporară de muncă.
Fabrica Tesla din Berlin a avut nenumărate pauze de producţie în ultimul an din cele mai diverse motive, de la proteste ale activiştilor de mediu până la lipsa de componente de la furnizori sau probleme logistice cu transportul maritim al acestor componente.
De asemenea, şi Tesla Model Y, modelul care e asamblat la această fabrică din Berlin, indică scăderi importante de vânzări în statisticile europene coborând de pe primul loc în popularitate şi vânzări pe poziţii mult mai mediocre acum.
Deşi Elon Musk a atras atenţia abia acum, se pare că managementul fabricii vede de ceva timp această situaţie ca un fenomen grav şi a început a face vizite surprize la domiciliu la unii angajaţi ce-şi iau concediu medical, după cum raportează publicaţia germană Handelsblatt. Unii dintre angajaţii germani s-au simţit lezaţi în drepturi de aceste vizite şi le-au închis uşa în nas vizitatorilor de la muncă, iar alţii au declarat că vor raporta la poliţie o asemenea practică, pe care ei o numesc hărţuire, menţionează aceeaşi publicaţie.
Poză simbol

În această situaţie s-a implicat rapid şi Dirk Schulze, şeful regional al sindicatului IG Metall, care a declarat că aceste vizite la domiciliu sunt o practică absurdă de a lupta cu rata mare de concedii medicale de la Tesla Berlin. El a indicat faptul că această rată e una venită din condiţii medicale veridice, iar aceste condiţii sunt cauzate la rândul lor de supraoboseala cronică raportată de angajaţi, din cauza unui volum imens de sarcini, care li se atribuie, mai spune acesta.
La fabrica Tesla din Berlin muncesc circa 12.000 de angajaţi, iar singurul model produs în prezent e Tesla Model Y.
0
301
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!