(VIDEO) McMurtry, maşina electrică de 1000 kg şi 1000 CP, cu ventilatoare ce-i asigură 2000 kg forţă de apăsare, a fost condusă intens de cei de la Top Gear

21 Septembrie 2024, 12:09
Redacţia PiataAuto.md
Maşina asta e un adevărat fenomen ingineresc în lumea auto în ultimii doi ani, de când a fost dezvăluită. Pentru prima dată, ea a fost văzută public în iunie 2022 la festivalul de viteză de la Goodwood, iar jumătate de an mai târziu ea marcase şi un record mondial de acceleraţie, accelerând de la 0 la 60 mile la oră, sau 96 km/h, în doar 1,5 secunde. Ei bine, acum, în sfârşit, cei de la Top Gear au putut să o exploreze în detalii şi să o conducă pe circuit.
Totuşi, ceea ce au condus cei de la Top Gear e o evoluţie spre etapa de producţie a maşinii care stabilise recorduri. Nu e o evoluţie spre temperare, deocamdată, însă când va ajunge în producţia de serie, e posibil ca maşina să crească niţel în ampatament şi să ia 200 kg în plus pentru o baterie mai mare. Pentru că, apropo, vorbim de o maşină electrică.
Însă toată nebunia ventilatoarelor imense care creează forţă de apăsare chiar şi la viteză foarte mică a rămas valabilă.
Maşina are în continuare două electromotoare de 500 CP, cât unul pentru fiecare roată spate, şi e pur şi simplu demenţială în condus, garantând forţe de 3G în viraje fără pierderea aderenţei, datorită forţei de apăsare imense.
McMurtry e atât de lipit de asfalt, încât poţi face slalom la mare viteză, şi ea tot va rămâne lipită de asfalt, fără a-şi pierde controlul.
Ventilatoarele pot fi chiar ajustate în forţa pe care o oferă, pentru a garanta senzaţii din diferite curse şi diferiţi bolizi din acestea. E ca un bolid universal, cu care te poţi simţi aproape în orice cursă. Şi care spulberă orice alt model ce poate fi cumpărat pentru drumurile publice, precum Porsche 911 GT3.
Şi McMurtry a spulberat un Porsche 911 GT3 şi în cursa în linie dreaptă, cu start de pe loc. Diferenţa a fost ca între o rachetă şi o maşină.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
302
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!