Prima pagină  »  Ştiri  »  Eveniment major in lumea auto: BMW a prezentat noua Serie 7!
6 IULIE 2008, 00:49
1,986
0
Eveniment major in lumea auto: BMW a prezentat noua Serie 7!
De Ilie Toma
0
Lansarea celei de-a cincea generatii a Seriei 7 de la BMW marcheaza cu siguranta inceputul unei noi ere in clasa automobilelor premium. Prin traditie, fiecare noua generatie a varfului de gama de la BMW aduce inovatii tehnologice inedite, calitati dinamice de neintrecut, iar acum, aceste elemente sunt combinate cu tehnologii de reducere a emisiilor nocive si economie de combustibil.

Nava amiral a marcii germane va debuta oficial in luna noiembrie a acestui an, BMW prezentand acum primele imagini oficiale si descrieri tehnice ale Seriei 7. Initial BMW Seria 7 va fi disponibil in trei versiuni de motorizari: una diesel si doua pe benzina. Cele doua versiuni pe benzina vor fi disponibile si in versiuni cu ampatament alungit (renumita initiala "L"). Dupa cum afirma concernul german, toate cele trei motoare produc mai multa putere, consuma si polueaza mai putin decat orice alt motor concurent din segmentul premium.

Astfel, BMW 730d (motor 2993 cm cubi turbodiesel cu geometrie variabila, 6 cilindri in linie) va dezvolta o putere de 245 CP la 4000 rpm si un cuplu maxim de 540 Nm intre 1750 si 3000 rpm, va accelera pana la 100 km/h in 7,2 secunde, fiind capabil sa atinga o viteza maxima de 245 km/h. Consumul mediu indicat de acestea se cifreaza la 7,2 litri la 100 km.

BMW 740i (motor 2979 cm cubi benzina twin turbo, 6 cilindri in linie) va dezvolta o putere de 326 CP la 5800 rpm si un cuplu maxim de 450 Nm intre 1500 si 4500 rpm, va accelera pana la 100 km/h in 5,9 secunde, fiind capabil sa atinga o viteza maxima de 250 km/h (limitata electronic). Consumul mediu indicat de acestea se cifreaza la 9,9 litri la 100 km (Pentru varianta 740iL, consumul se cifreaza la 10.0 litri, iar acceleratia pana la 100 km/h la 6,0 secunde).

BMW 750i (motor 4395 cm cubi V8 benzina twin turbo, 8 cilindri in forma de V) va dezvolta o putere de 407 CP la 5500-6400 rpm si un cuplu maxim de 600 Nm intre 1750 si 4000 rpm, va accelera pana la 100 km/h in 5,2 secunde, fiind capabil sa atinga o viteza maxima de 250 km/h (limitata electronic). Consumul mediu indicat de acestea se cifreaza la 11,4 litri la 100 km (Pentru varianta 750iL, consumul se cifreaza de asemenea la 11.4 litri, iar acceleratia pana la 100 km/h la 5,3 secunde).


Motorul V8 de pe versiunea 750i este comun cu cel de pe recent lansatul BMW X6, dispunand de doua turbocompresoare si injectie de inalta precizie. Prin inovatiile aduse de noul motor, puterea si randamentul acestuia echivaleaza puterea motoarelor traditionale V12 existente pana acum pe Seria 7! Toate modelele din Seria 7 vin echipate in varianta standard cu o transmisie automata in 6 rapoarte.


Tehnologii inedite

Noua Serie 7 nu avea cum sa nu beneficieze si de tehnologia EfficientDynamics in dotare standard. Cu majoritatea pieselor de caroserie executate din aluminiu, pe baza principiului ingineriei prin reducere a masei generale, noul model BMW aduce o optimizare cu adevarat importanta in consum, emisii si performante. Tehnologia Brake Energy Regeneration permite folosirea energiei de franare pentru incarcarea bateriei masinii. Acest proces se activeaza atunci cand automobilul merge prin inertie sau franeaza, iar in momentul in care se accelereaza din nou, procesul este stopat, iar intreaga putere a motorului este livrata pentru propulsarea masinii. Alte elemente, precum compresorul sistemului de climatizare, sunt de asemenea capabile sa se decupleze momentan pentru a eficientiza consumul de combustibil si lucrul motorului.

Printre noutatile aduse de noul model mai putem enumera un sistem absolut senzational. In spatele oglinzii retrovizoare din interior este incorporat un scaner, care "citeste" toate semnele de circulatie, inclusiv cele de limitare a vitezei. Atunci cand un astfel de indicator este sesizat, automobilul atentioneaza soferul despre limita de viteza pentru acel segment de traseu.

De asemenea, BMW Seria 7 este primul automobil din lume echipat cu sistem de camere laterale de luat vederi, care opereaza impreuna cu Park Distance Control. Cooperarea acestor sisteme furnizeaza pe sistemul central iDrive informatii depline despre starea in trafic din jurul automobilului, inclusiv partile sale laterale, permitandu-i soferului sa manevreze in deplina siguranta atat in timpul calatoriilor, cat si in timpul parcarilor sau trecerii prin locuri inguste.

De asemenea, germanii anunta mandri ca BMW Seria 7 poate fi numit cu curaj automobilul cu cel mai avansat sistem Night Vision din lume. BMW a fost primul care a introdus un astfel de sistem pe un automobil premium, acum insa germanii l-au perfectionat pentru ca acesta sa recunoasca si persoanele. Cu alte cuvinte, atunci cand circulati noaptea, puteti activa sistemul pentru a va fi afisat pe ecran intr-un mod mai vizibil ceea ce ar fi trebuit sa vedeti prin parbriz. Acum, acest sistem analizeaza daca in vizorul masinii exista o persoana, ii analizeaza comportamentul si directia de miscare si alerteaza soferul daca se considera ca persoana data se misca in directia de intersectie cu traiectoria automobilului.

Seria 7 mai include si sistemul prezent si pe Seria 5 si Seria 6, care avertizeaza soferul atunci cand acesta schimba banda. Sistemul monitorizeaza marcajele rutiere, si atunci cand sesizeaza schimbarea benzii, alerteaza soferul printr-o vibratie usoara a volanului. De asemenea, acelasi sistem monitorizeaza si "zonele moarte" de vizibilitate, prin doua camera in oglinzile retrovizoare laterale, aducand un plus de securitate soferului si ocupantilor automobilului.

Si, pentru a completa lista imensa a tehnologiilor inovative, BMW mai impresioneaza si cu sistemul Active Steering. Automobilele echipate cu acest sistem vor permite rotilor din spate sa se "intoarca" pana la un unghi de 3 grade! La viteze mici, acest fapt ofera o manevrabilitate si mai mare, in timp ce la viteze mari ofera o dinamicitate fara precedent in viraje, acestea fiind abordate intr-un mod mult mai natural si mai soft.

De asemenea, noua Serie 7 este primul automobil care vine cu conexiune deplina la internet.


Un nou interior

Noua Serie 7 vine cu unul din cele mai luxoase interioare de pe un model de lux. Sistemul iDrive a fost perfectionat, display-ul a fost marit pana la 10.2 inch. BMW Seria 7 este echipat si cu un hard disk de 40 GB, care permite soferului sa-si stocheze in mod generos muzica preferata sau datele de care are nevoie. Sistemul de climatizare este acum quadrazonal, si, pentru prima data, noua Serie 7 dispune de fotolii ventilabile in spate, care combina si functia de masaj. Sistemul de climatizare furnizeaza curenti de aer prin porii scaunului, in timp ce 12 "brate" vor masa fericitul ocupant al locurilor din spate.

Cu siguranta, dupa ce am vazut noua Serie 7 a germanilor, ne putem intreba daca mai poate exista ceva mai mult de atat? Pentru ca, se pare, germanii s-au gandit sa conceapa un automobil care inseamna astazi, si va insemna inca mult timp in viitor, absolutul industriei automobilistice!


PIATAAUTO.MD aduce sincere multumiri concernului BMW pentru materialele informationale ample oferite.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!