Prima pagină  »  Ştiri  »  Patru Mitsubishi Racing Lancer sunt gata sa infrunte provocarile de la
27 OCTOMBRIE 2008, 15:54
2,075
0
Patru Mitsubishi Racing Lancer sunt gata sa infrunte provocarile de la Dakar
De Ilie Toma
0
Dupa ce anul trecut renumita cursa Paris-Dakar a fost anulata din cauza amenintarilor teroriste, in acest an, pentru prima data in istorie, aceasta va avea loc pe continentul sud-american. Producatorii au inceput un proces foarte placut pentru publicul din intreaga lume: si anume prezentarea modelelor care vor participa la cursa.

Se stie ca raliul este unul din cele mai solicitante din lume, iar modelele participante trec o serie de modificari pentru a putea face fata conditiilor incredibile. Astazi, Mitsubishi si-a facut public asul din maneca pentru Dakar: patru modelel Racing Lancer vor lupta in renumitul raliu.

Si mai important este anuntul ca aceste masini vor fi propulsate de un motor nou al japonezilor, si anume un turbodiesel de 3.0 litri V6. Este o ocazie cat se poate de buna de a prezenta un motor nou publicului: punandu-l la cele mai dure incercari.

Noul motor cu care vor fi echipate automobilele de cursa dispune de un turbocompresor in doua nivele, si dezvolta o putere de 280 CP. Cuplul oferit este de asemenea foarte bun: 650 Nm.

Dupa cum afirma cei de la Mitsubishi, noile forme aerodinamice ale lui Racing Lancer deriva din versiunea hatchback a lui Lancer, recent prezentata la Paris. Totusi, suspensia automobilului de cursa a fost modificata esential, pentru a putea rezista in conditii de teren accidentat.

Raliul Paris-Dakar din acest an se va desfasura intre 30 Octombrie si 02 Noiembrie.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!