Prima pagină  »  Ştiri  »  Este oficial, cel mai mic model Rolls-Royce se va numi Ghost
21 APRILIE 2009, 11:33
1,933
0
Este oficial, cel mai mic model Rolls-Royce se va numi Ghost
De Ilie Toma
0
Rolls-Royce a anuntat in sfarsit numele celui mai mic model al sau, cunoscut pana acum sub numele de proiect RR4. Se pare ca acesta si-ar dori mult sa paseasca pe urmele succesului fratelui sau mai mare, Phantom, odata ce a fost numit cu o denumire-sinonim: Ghost.

Anuntul a fost facut public de catre seful Rolls-Royce, Tom Purves, in cadrul unei conferinte de presa la Salonul Auto de la Shanghai, care are loc in aceste zile in China. Productia noului Rolls-Royce Ghost va demara spre finele anului 2009, in Goodwood, coasta de sud a Marii Britanii.

Totusi, Ghost nu este un nume nou pentru luxoasele automobile britanice. Intre 1906 si 1925, Rolls-Royce a produs un model pe nume Ghost, dotat cu un motor ultra-puternic pentru acele timpuri: 40 cai-putere, apoi 50 cai-putere. Modelul a fost un adevarat succes, fiind produs atunci in 7876 de exemplare.

Dupa afirmatiile lui Tom Purves, noul Ghost isi doreste sa duca legendarul nume catre noi culmi ale perfectiunii si succesului. Printre datele tehnice preliminare ale noului Ghost, dezvaluite de producator, putem deja distinge cateva elemente picante: un motor V12 turboaspirat de 6.6 litri, ce produce nu mai putin de 507 cai-putere, un cuplu maxim de 720 Nm si o cutie de viteze automata in 8 trepte. Lungimea modelului va fi de “doar” 5399 mm…

Si deoarece englezilor le place sa faca lucrurile incet, dar de o calitate ireprosabila, aflati ca la sfarsitul lui 2009 se vor implini 18 luni de cand a fost dat startul pregatirii liniei de productie care va asambla noul Rolls-Royce Ghost – de atata timp s-a considerat a fi nevoie pentru a asigura pregatirile pentru productie.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!